METİN ÖNDE İSTİFA ETTİ, CENGİZ GÜL’E YÜKLENDİ! ÇELİK İŞ ERİYOR..

metin önde istifa (2)
Çeliş İş Sendikası İskenderun Şubesi’nde istifa depremi yaşandı. İsdemir işçisinin greve girmesinden sonra yaşanan gerilim sonrasında taşlar yerinden iyice oynamaya başladı. İsdemir işçisi grev yapmadan yüzde 30 hak elde ederken, genel başkanlarının grev kararının sonuna kadar devam edeceğini söylemesi üzerine isdemir işçisi greve başlamış ve istediği miktarın çok altında imza atmak zorunda kalmışlardı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra Çelik-İş Sendikası İskenderun şubesinden birçok işçi istifa ederek Türk Metal Sendikası’na geçmeye başlamıştı.

GENEL MÜDÜRÜ İSTİFAYA ÇAĞIRANLAR ORTADA YOK
Son olarak İskenderun demirçelik fabrikalarında tüm işçilerle toplantı yapmak için bir araya gelen Çeliş-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, yol arkadaşlarına seslenerek, “Sizlerle bir şeyleri paylaşmak için buraya geldik. Geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Atılan imzadan memnun olanlar ellerini kaldırsın” demesi üzerine işçilerden “Kimse memnun değil” açıklaması geldi. Bunun üzerine konuşan Önde, “İşte bu yüzden ben buradayım sizlerleyim. Bizleri bu güne kadar toplu görüşmelerden uzak tutmaya çalışanlar bilsinler ki; demirçelik işçisi de bu imzadan memnun değil. Bizleri hep geri planda tutanları buradan birkaç mesajımız olacak; Bizler hiçbir zaman yola çıktığımız arkadaşlarımıza ihanet etmedik. Bu güne kadar hep işçinin yanında olduk. Ben genel müdürümle hiçbir zaman hakaretlere varan tartışmalara girmedim. Ben sadece emekçinin hakkını savundum. Genel müdür ise kendi fabrikasının hakkını korudu. Ne o nede ben burada suçlu değiliz. Bizler işlerimizi yaptık. Ancak bizleri yarı yolda satanlar ve ‘Bu genel müdür gidecek yoksa bu grev bitmez’ diyenlere sesleniyorum; Şu anda genel müdür yerinde çalışıyor. Ama bakıyoruz o lafları söyleyenler ortada yok. Ben her zaman siz işçinin yanında oldum ve her zaman haklarınızı korumak için neler yaptığımı sizler biliyorsunuz. Ancak bizleri by-pass ederek devre dışı bırakanların şunu bilmiyorlar; İşçiler bir birini satmaz. Bizler her zaman sizlerle birlikteyim. Ben grevden sonra kongre kararı almak ve kendi ekibimle çalışmak istememe bile karşı çıkanlar benim koltuk sevdamın olduğunu düşünebilirler. Ben onurlu bir mücadelenin ardından sizlerin arasına geri geliyorum. Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığımdan istifa ettim. Hiçbir zaman yol arkadaşlarımızı satmadık. Umarım bu onurlu davranışları da genel merkez yöneticileri de yaparak istifa ederler” dedi.
Önde’nin yaptığı konuşması sırasında ise işçilerin büyük çoğunluğu toplu halde ‘Önde nerede biz oradayız’ sloganları atarken, kendilerinin emeklerini çalanlara da haklarının helal olmayacağı açıkladılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.