Ağaçların kesilmesine ‘KOÇ’ gibi engel oldu

ağaç için dreniş (6)
Taksim Gezi parkı direnişinin ikincisi İskenderun’da yaşandı. İlkokulun içersindeki iki ağacı kesmek isteyen işçilere karşı tek başına direnen kadın ağaçları kestirmedi. Polisin ikna çalışması da sonuç vermedi.
İskenderun’un Fransızlar zamanında kalan ve günümüzde ilköğretim okulu olarak hizmet veren Mithatpaşa İlköğretim Okulu alanı içersinde bulunan iki çam ağacının kesilmesine bayan direnişçinin tepkisiyle kesim durduruldu. Yenişehir mahallesinde bulunan okulun arka sokağına bakan kısmın içerisinde büyük iki çam ağacının kesimi için orman işletme ekipleri gelerek kesim işlemine başladı. Bu sırada mahalle sakinlerinden Gül Koç, ağaçların kesilmesine tepki göstererek kesilen daların üzerinde oturmaya başladı.
Yenişehir Mahalle Muhtarı Tevfik Bilen ağaçların çürük olduğunu belirterek, “Milli eğitim ve Orman işletmesinin yetkileri bu ağaçları inceledi. Çürük olduğu raporunu verdiler. Geçtiğimiz yıl bu ağaçlardan dolayı öğrenciler zarar görmüştü. Şimdi bu ağaçlardan zarar vermesin diye kesmeye geldiler” dedi.
Olay yerine polisin çağrılmasıyla birlikte ekipler evrakları inceleyip ağaçların kesilmemesi için direnen Gül Koç’u eyleminden vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştı.
Fransızlar döneminden bu ağaçların kaldığını kimseye zararının olmadığını söyleyen mahalle sakini Gül Koç, ekiplerin ve polisin ısrarlarına rağmen ağaçları kestirmeyeceğini yerinden de kalkmayacağını söyledi. Uzun süren ısrarlara rağmen kararından vazgeçmeyen Koç’u polisler, mahalle muhtarı ve orman işletmesi ekipleri de ikna edemedi. Daha sonra kesilmeyeceğini sadece elektrik tellerine değenlerin budanacağını söyleyerek kalkmasını istemesine Koç, “Hayır kalkmayacağım buradan da gitmiyorum”dedi.
İki ağacı kesmeye gelen ekip elektrik tellerine değen dalları keserek ağaçların kesimini iptal edip budama işini yaptılar. Yaklaşık 45 dakika gezi parkı direnişinin ikincisini gerçekleştiren Gül Koç, ağaçların kesilmesine engel oldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.