“Hatay zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacaktır”

vali baro2
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın onlarca medeniyete ev sahipliği yapmasının beraberinde getirdiği, farklılıkların uyum içinde yaşayabilmesi becerisiyle, içerisinden geçtiğimiz nazik süreçte bu zor günleri de hep beraber aşacağına inandığını kaydetti.
Adli Yıl açılışı dolayısı ile Savon Otel’de düzenlenen törende konuşan Vali Lekesiz, hemen güneyimizde yaşanılan olumsuzlukların ister istemez bizleri de etkilediğini vurgulayarak “Oralarla tarihi ve kültürel bağlarımız, akrabalık ilişkilerimiz var. Umuyorum ve temenni ediyorum ki hemen güneyimizde yaşanan olumsuzluklar mümkün olan en kısa zamanda durur, sevgi, barış ve hoşgörü oralarda da hakim olur. Hepimiz biliyoruz, inanıyoruz ve güveniyoruz ki Hatay onlarca medeniyete ev sahipliği yapmasının beraberinde getirdiği farklılıkların uyum içinde yaşayabilmesi becerisiyle bu zor günleri de hep beraber aşmasını bilecektir” diye konuştu.
İçerisinden geçilen bu zor süreçle ilgili olarak toplumsal dinamiklerin ferasetli, basiretli ve sağduyulu yaklaşımda bulunduklarını da ifade eden Lekesiz, bu vesile ile sağduyulu davranan herkese teşekkür etti.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNİN ÖNEMİ
Hukukun üstünlüğü ilkesinin önemine de değinen Lekesiz, “Bir devlet, bir millet hukukun üstünlüğü ilkesini yeterince hayata geçirememişse, yeterince özümseyememişse o ülkedeki demokratik yapının ve ekonomik dokunun istenildiği kadar güçlü olduğunu söylemek mümkün değildir. Dolayısı ile hukuk devleti ilkesi hemen her alandaki gelişmenin temelini teşkil eder” diye konuştu.

HATAY’IN HEDEFLERİ VAR
Türkiye’nin de Hatay’ın da geleceğe dair hayalleri ve hedefleri olduğunu ifade eden Lekesiz, “Yaklaşık 10 yıl sonra Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlayacağız. Bunu birlik ve beraberlik içinde yapacağız. Toplumdaki hak ve adalet duygusunun yerleşmesinde ve geniş kitleler tarafından daha da benimsenmesinde, hukukun üstünlüğü ilkesinin hayatın her alanında hakim kılınmasında, doğru ve güvenli bir yargı sisteminin her geçen gün daha da güçlenmesinde ve hayata geçmesinde, insan hak ve özgürlüklerinin daha da güçlenmesinde aldıkları kararlarla destek veren, katkıda bulunan ilimiz genelinde görev yapan hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza ve yargı camiamızın diğer çalışanlarına bugün vesilesi ile bir kez daha teşekkür ediyor, zor günlerinde onlara destek olan değerli eşlerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da, yargısal başarının, insan haklarının, kişi hak ve özgürlüklerinin ön planda olduğu taktirde anlam kazanacağını kaydetti.
Baro Başkanı A.Sinan Akgöl ise, gerek hukuk alanında gerekse sosyolojik anlamda ülkemizin zor günler yaşadığını, ilimizde bu zor günleri birlik ve beraberliğimizi korumak suretiyle atlattığımızı ifade ederek, “Birlik ve beraberliği, toplumsal barışı ve huzuru sağlamak üzere elimizden gelen gayreti harcamaya devam etmeliyiz. Hatay Barosu olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.
Törene Vali Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Kurmay Alb. Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, protokol eşleri, işadamları ve diğer davetliler katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.