10 NUMARA PAYAS’A, 10 NUMARA KAYMAKAM!

payas kaymakam2
Yayınlanan son kararnameyle Payas Kaymakamlığına atanan Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz görevine başladı.
Payas ilçesine girişinde çiçeklerle karşılanan Demiröz, Payas Belediye binası toplantı salonunda ilçedeki kamu görevlileriyle bir araya geldi.
Payas gibi önemli bir yerde görev yapacağı için mutlu olduğunu belirten Demiröz, ilçeye ve halkına en iyi şekilde hizmet etmek için çalışacaklarını söyledi. Sorumluluklarının farkında olduğunu vurgulayan Demiröz, “Allah mahçup etmesin. İlçeye hizmet gelmesine katkı sağlamak isteyen herkese kapılarımız açıktır. İlçeye devletin güler yüzünü, şefkatini ve desteğini hizmet olarak yansıtmaya çalışacağız. Yöneticilik ve hizmet birlikte el ele yapılır. Seçilmişin, atanmışın, sivil toplum kuruluşlarının, siyasilerin, basının desteği ve inanmışlığı başarıyı getirir. Hizmetlerin merkezinde insan vardır” diye konuştu.
Kaymakam Demiröz’ü belediye binası önünde Payas Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Öntemel, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, imamlar ve belediye birim müdürleri karşıladı. Toplantı salonunda basın açıklamasında konuşan İrfan Demiröz, 22 yıllık görev süresinde 10. Yeri olan Payas’ın 10 numara olduğunun altını çizdi.

‘PAYAS’TA ÇALIŞACAK OLMAKTAN MUTLUYUM’
Göreve başlama zamanının 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Demiröz, konuşmasının devamında şunları söyledi: “İnsanları sıcak kanlı Akdeniz insanları olan Payas halkı ile çok başarılı bir görev adamı olan Vali Celalettin Lekesiz ile ve başarılı bir belediye başkanı Bekir Altan’la çalışacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok büyük bir tarihi geçmişe sahip olan ve geçmişte Payas Sancağı olan şehrimiz ilçe statüsü kazanarak tekrar hak ettiği yeri kazandı.”
Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, yaptığı basın açıklamasının ardından memurlar, okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, imamlar, mahalle muhtarları ile Payas hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

‘İSTEYECEĞİZ, ÇALIŞACAĞIZ, DUA EDECEĞİZ!’
Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, konuşmasının sonunda, “Cahillik, yoksulluk, ayrımcılık ve adaletsizlik gibi şeylerden çok korkarım. Ayrıca, hayatta üç temel ilkeye inanıyorum; İstemek! Mevla diyor ki, isteyin, istemeden niye vereyim. İkincisi çalışmak ve üçüncüsü de dua etmek.. Bu üç ilkeyi, Payas’ta yaşatacağız. Mazeretlerden çok neticelere inanacağız ve çalışırken sabırlı olacağız. Çünkü bizim görevimiz; muhabbet fedailiği yapmak. Asla kindarlığa ve nefrete asla izin vermeyeceğiz. Zatan bu vaktimiz kalmayacak. Devlet dedikleri çatık kaşlı adam olmayacağız. Çünkü devlet dairelerindeki oligarşik bürokrasinin ne demek olduğunu çok iyi bilen bir kardeşinizim. Herkese devletin kapılarını ardına kadar açık tutmak, ama bu arada istekle ihtiyaç arasındaki dengeyi de iyi korumak. Her şey istenir ama sabırlı olunacak. Temel görevimiz bizim vatandaşa hakim olmak değil, onlara hizmetkar olmak. İncitmeyeceğiz ama incinmeyeceğiz” diye konuştu..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.