Görevimiz İnsanlık…

zekisanliEy Okur;
Birinci görevin;
Her zaman her şartta İnsan olduğunu unutmamaktır.İnsan olmak kendine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapmayı aklından bile geçirmemektir.İnsan olmak dil,din,renk ayrımı yapmadan her insanı en az kendin kadar eşit görmektir.İnsan olmak onurlu yaşam sürmektir,kimsenin karşısında her ne sebepten olursa olsun alçalmamaktır. İnsan olmak paylaşmaktır yardım etmektir.İnsan olmak hakka hukuka bağlı kalmaktır.İnsan olmak iyi ile kötüyü ayırt etmesini bilmektir.İnsan olmak haklıya haklı, haksıza haksızsın diyebilmektir.Bu değerlerin doğruluğunu yaşamının her aşamasında korumak ve kollamak öncelikli görevindir.

İkinci görevin;
Bu değerleri unutmuş veya hiç nasibini alamamış insanlık kriterlerini dejenere etmiş kişileri ya ıslah, yada teşhir etmektir.Akılları ve yürekleri buz tutmuş, insan kılığında olup insanlığı unutmuşları derin uykudan uyandırmaktır. Olup bitenleri,görmesini bilmeyenlerin gözünün önüne koymaktır. Geleceği, karanlığa ve acıya mahkum edebilecek her tür gelişmelere karşı uyanık olacak, dik duracak, mücadele edebilecek karakterde olmaktır.

Ey Okur;
Bildiğini, bilemeyene aktar.Gördüğünü, göremeyene göster.Ufku dar, yorum engelli basireti bağlı insanlara ışık ol.Bu görevler boş değil ,bu görevler yaş değil umursamaz güler geçersen gün gelir göz yaşın sel olur, kimliğin yok olur. Bu görevleri kendi kendimize biçeçeğiz, üşenmeyeceğiz.Bu görevleri kendimiz .çoçuklarımız, torunlarımız ve tüm sevdiklerimiz için ülkemizin geleceği için gönüllü olarak seve seve yapmalıyız.Saygılar….

Zeki ŞANLI

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.