‘HATAYLILAR OLARAK DAHA DA KENETLENDİK’

lütfü tv
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Kanal A televizyonunda yayınlanan ve sunuculuğunu Fatih Şahin’in yaptığı “Kanal A Haber Merkezi” programının canlı yayın konuğu oldu. Programda Suriye’de yaşanan kardeş kavgası, Hatay’da yapılmak istenen mezhep çatışması ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Savaş, “Hataylıların bu senaryolara karnı tok. Art niyetli bu mihraklar Hatay ve Türkiye üzerinde senaryo yazmayı, oyun oynamayı bıraksınlar. Hataylılar kendi senaryosunu kendi yazacak ve aktörlerini kendisi belirleyecek bilgiye, birikime ve kültüre sahiptir. Hataylılar bu oyunlara daha önce de gelmedi, bundan sonra da gelmez. Tam aksine yaşanan bu olaylar Hataylılar olarak bizleri birbirimize daha çok kenetledi. Çünkü Hatay, Antakya yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarih açısından oldukça eski bir yerleşim yerlerinden biridir. Üç ayrı semavi dine ve farklı mezheplere mensup insanlar, yüzyıllardır kardeşçe, dostça, yaşıyor ve bu birlikteliği gelecek nesillere miras olarak bırakacaktır. Bu coğrafya var olduğu süreçte hep sevgi üretmiştir. Ezan-Çan ve Hazan’ın bir arada yer aldığı ve seslerinin karıştığı mekân olan Antakya, Dünya’ya her yönden örnek oluşturacak kapasiteye sahiptir.” dedi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, programda özellikle ulusal medyada Hatay’da sanki sürekli bir kargaşa ve huzursuzluk ortamı varmış gibi bir durum yansıtılmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirirken,“Biz Hatay’da tüm renklerimizle çok güçlü bir birlikteliğe sahibiz. Hatay’da yaşayan tüm insanlar hangi dinden, hangi mezhepten hangi etnik kökenden olursa olsun birbirini gönülden sever ve birbirine saygı duyar. Antakya’da ezan ve çan sesleri aynı anda yükselir. Suriye’yle Osmanlı’dan gelen kardeşlik ve akrabalık bağlarımız var. Aynı coğrafyanın, aynı ecdadın torunlarıyız.” dedi.
Başkan Savaş, “Elbette Suriye’de yaşanan kardeş kavgası Hataylılar olarak bizi derinden üzmüştür. Hükümetimiz, devletimiz Suriye’den gelen misafirlerimize her anlamda çok güzel ortamlar sağlamıştır. Oluşturulan çadır kentlerde Gıda, sağlık, barınma ve eğitim noktasında tüm ihtiyaçlar karşılanmıştır. Hatay insanı ve şehrin yöneticileri olarak bizler, ulusal ve uluslararası medyada Hatay’da sürekli bir kargaşa ortamı varmış gibi gösterilmesinden rahatsızız. Hatay sevgi ve barış kentidir. Hatay huzur kentidir. Büyükşehir statüsüne kavuşan Hatay ekonomik, sosyal, kültürel alanda büyük bir kalkınma, değişim ve dönüşüm içindedir. Devlet ve Hükümet yatırımlarıyla, yerel hizmetlerle, özel teşebbüslerle, KOBİ’leriyle kalkınma hamlesi içindedir. Bizler de üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle şehrimizdeki sosyal barışı korumak ve bu birlikteliği daha da pekiştirme adına şehrimizin tüm dinamikleriyle el ele, omuz omuza vererek gerekeni yapıyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.