ARSUZ FARKLI MI SANKİ?

arsuz sahil1
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tekne turunda yaptığı incelemeler ve değerlendirmeler Bodrum’da tartışma yarattı.
Başbakan özetle; “Bütün sahil bandını denetleyeceğiz. Kıyı kenar çizgisi incelemesi yapılacak. Belediyeler bu inşaatlar yapılırken neredeymiş, nasıl izin vermişler anlamak mümkün değil. Haklarında dava açılabilir, gerekirse de görevden almalar olabilir. Denetimler ve cezai işlemlere hemen başlıyoruz. Valilikler kolluk güçleri verecek. Yıkımlara başlayacağız” demişti.
Arsuz’da durum farklı mı sanki?
Dilerim yeni ilçe olan Arsuz’a, bir gün Başbakan gelse de, sahili inceleme fırsatı bulsa.. Sanırım, Arsuz yeni Kaymakamı Fatih Baysal göreve gelir gelmez, Arsuz’da yazlıkların nasıl da kıyıları betonlaştırdığını, insanların kıyıları kullanamadığını görür..
Neticede her gelen belediye başkanı göz yumdu..
Zaman zaman kurallar işlemedi..
Doğru dürüst denetim yapılmadı..
Yasalar hiçe sayıldı..
Bu durum, yanılmıyorsam Fethiye’de, Alanya’da, Marmaris’te ve daha çok bir çok tatil kentinde aynı!
Çarpık yapılaşma sorununuzun giderilmesi için dua edin de Başbakan Erdoğan önümüzdeki bayram tatillerini Arsuz’da geçirsin.
Yoksa çarpık yaşamaya devam edecek gibiyiz!
***
NOT: Bu arada Arsuz Halk Plajı’na giriş ücreti 15 lira, Karaağaç Halk Plajı’nda ise 3.5 Lira.. İki CHP’li belediyede ayrı ayrı iki uygulama kafa karıştırıyor.
Bana sorarsanız, Karaağaç Plajı’nda hizmet çok daha güzel.. Başkan Necmettin Acar da halkı düşünen bir fiyat politikası izlemiş.
Peki, o halde Arsuz’da doğru dürüst verilmeyen hizmetin karşılığı neden 15 lira?

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.