Vali Su şanına yakışır bir şekilde uğurlandı

kaymakam (5)
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi tarafından Düzce Valiliği görevine atanan Ali İhsan Su’nun onuruna veda yemeği verildi. Yoğun katılımın olduğu veda yemeğinde duygu seli yaşandı.
Yelken Kulübü’nde verilen yemeğe AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Düzce Valisi ve aynı zamanda Eski İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Kaymakamvekili Abdulaziz Aydın, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı M.Fatih Tosyalı ve yönetim kurulu üyeleri, çevre belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, davetliler ve basın mensupları katıldı.
3 yıldır İskenderun Kaymakamlığı görevini yürütürken, 02 Ağustos 2013/5197 sayılı Valiler Kararnamesi ile Düzce Valiliğine atatan Ali İhsan Su için verilen veda yemeğinde sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma adına herşey vardı.
Kentimizde geldiği ilk günden bu güne kadar özverili ve fedakarca görev yapan, bu süre içinde kamu kurumları, iş adamları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir anlayışla görev yapan Ali İhsan Su, herkesin takdirini kazandı. İşinde olan başarısının yanı sıra dürüst kişiliğiyle de insanların gönlünde iz bırakan Düzce Valisi Ali İhsan Su verilen veda yemeğine İskenderunlular yoğun katılım göstererek şanına yakışır bir şekilde uğurladılar.
Yemeğe ev sahipliği yapan İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı M. Fatih Tosyalı, Ali İhsan Su’nun kentimizden ayrılması dolayısıyla üzgün olduklarını, ancak, bir üst makam olan Valilik makamına atandığı için sevinçli olduklarını belirtti. Başkan Tosyalı, Vali İhsan Su’ya yeni görev yerin olan Düzce’de üstün başarı dileklerini iletirken, her zaman gönlümüzde yer alacağını kaydetti.
Daha sonra konuşan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise, Ali İhsan Su ile görev yaptığı süre içinde çok güzel işlere imza attıklarını söyledi.
Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Abdulaziz Aydın, Ali İhsan Su’yu bir ağabey olarak gördüklerini belirterek, duruşuyla, kişiliğiyle örnek bir insan olduğunu dile getirdi.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da Ali İhsan Su’ya İskenderun’da görev süresince yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Kentimizde görev yapan mülki amirlerin buradan gittikleri zaman İskenderun’u hiçbir zaman unutamadıklarını kaydeden Milletvekili Karasayar, “Yolunuz açık olsun” diyerek Su’ya yeni görev yerinde başarılar diledi.
Son olarak konuşma kürsüsüne gelen Düzce Valisi ve Eski İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, birçok konuşma yaptığını ancak, bu veda konuşmasının çok zor olduğunu söyledi. Buraya ilk geldiğinde İskenderunluların sıcak ilgisi ve samimiyeti dolayısıyla kente çok çabuk adapte olduğunu kaydeden Su, “Görev sürem boyuca birlik ve beraberlik içinde çalıştık. İskenderun’u hak ettiği yerlere getirmek için çaba sarf ettik. İskenderun’un benim için ayrı bir yeri var. İnsanların bana gösterdikleri sevgi ve saygı, onlarla birlikte bir dayanışma içinde hizmet etmek beni çok mutlu etti. Öyle ki, hayırseverlik konusunda da hiçbir ricamız boş çevrilmedi. Bir yere hayırlı bir hizmet yapılacağı zaman kimi aradıysak, ‘Hemen Sayın Kaymakamım Siz uygun gördüyseniz’ destek veririz diyerek beni boş çevirmediler. Ben buradan hayırseverlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Burada çok güzel günler geçirdim. Kısmetimiz buraya kadarmış. Devlet büyüklerimiz bizi bir üst makama layık gördüler. Bundan sonra Düzce’de görev yapacağız. Ama kalbim ve gönlüm her zaman İskenderun’da.. Düzce’de bir eviniz, bir ağabeyiniz olduğunu unutmayın! Hakkınızı helal edin” şeklinde duygulu konuşma yaptı. Şiire olan sevgisiyle bilenen Ali İhsan Su, İskenderun’lulara yine bir şiiriyle veda etti.
Konuşmaların ardından İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı M. Fatih Tosyalı, Düzce Valisi Ali İhsan Su’ya İskenderun’a yapmış oldukları hizmetlerden ve gecenin anısına plaket takdim etti. Tosyalı’nın ardından İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan, Limak Genel Müdürü Cem Aysel, Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur tarafından Ali İhsan Su’ya plaket takdim edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.