İskenderun Kaymakamı Su Düzce’ye Vali Oldu

kaymakam vali oldu
Düzce’ye Vali olarak atanan Ali İhsan Su, İskenderun’dan vali olarak giden ilk kaymakam unvanı aldı. Merkeze çekilen 7 valinin arasında Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın yer alması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladıktan sonra hafta sonu olmasına rağmen sürpriz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı olarak gönderilen 22 kişilik Valiler Kararnamesi’ni de onayladı.

İSKENDERUN’DAN İLK VALİ
Ankara, İstanbul ve İzmir Valilerinin yerlerini koruduğu kararnameyle Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van’a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa’ya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkari’ye, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın’a, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su Düzce’ye atanarak bir ilki gerçekleştirdi,
İskenderun’da başarılı hizmetler veren ve geldiği günden bu yana halkın takdirini kazanan Kaykamam Ali İhsan Su’nun, Düzce Valisi olarak atanması, İskenderun’da heyecan uyandırdı. Kaymakam Ali İhsan Su‘nun hizmetlerinden memnun olan İskenderun halkının bir yandan üzüldüğü, bir yandan da Valilik görevine terfi etmesi nedeniyle de mutlu olduğu bir gerçek.
Bu arada kararnameye göre; Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın da, merkeze alınması dikkat çekti. Cerrah’ın yerine Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye’ye vali olarak atandı.

SU 2006’DA BİRİNCİ SINIF MÜLKİ AMİR OLDU
25.06.1959 yılında Konya’da doğan Ali İhsan SU, Üniversite öncesi eğitimini Konya’da tamamladı, İ. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu, master eğitimini bitirdikten sonra 1988 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 2006 yılında kabul edilen “1700 Sayılı Dâhiliye Memurları Kanunu”na eklenen ek 3.maddesine ve ilgili yönetmeliğin hükümlerine istinaden “Birinci Sınıf Mülki İdare Amiri” statüsüne yükseldi. Evli, 3 çocuk babası ve İngilizce bilen Ali İhsan Su 3 yıldır İskenderun Kaymakamı olarak görev yapıyordu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.