AKAD’dan Hatay’ın renklerini buluşturan iftar

akad iftar2
İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD)’ın Ramazan ayı münasebetiyle düzenlediği iftar davetinde kardeşlik, sevgi ve hoşgörü rüzgarı esti. Önceki gün İsa Taş Plaza’da düzenlenen iftar yemeğinde Alevi inanç önderleri Mennan Gündüz ve Hüseyin Şanlı’nın icra ettiği Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından AKAD Başkanı Nihad Yenmiş Hatay’ın kardeşliğine vurgu yapan bir konuşma yaptı.
Ülkemizin mozaiğini oluşturan farklı inançlar ve farklı etnik yapıların barışı, kardeşliği, huzuru ve sevgiyi yaşam felsefesine dönüştüren bir zenginlik olduğunu vurgulayan başkan Nihad Yenmiş; “Büyük gül bahçesindeki farklı renkler o bahçeye sadece güzellik katar. Hatay bu tablonun en güzel örneğini yıllarca vermiştir. AKAD olarak bizler toplumsal barışın, huzurun ve sevgi ortamının sağlanmasına, korunmasına, pekiştirilmesine ve sürdürülmesine gayret gösteriyoruz” dedi.
Reyhanlı’daki acı olayda ve gezi parkı eylemlerindeki ölümlerden duyulan derin üzüntülerini ifade eden Nihad Yenmiş bu tür olayların toplum barışına ve kardeşlik bağlarına zarar verdiğini söyledi. Konuşmasında Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu hassas ve provakatif olaylara gebe ortamında İskenderun’da büyük çaplı üzücü olayların yaşanmamış olmasının halkın sağduyusunun yanı sıra ilçeyi yöneten Kaymakam ve Emniyet Müdürü’nün gayret ve sağduyulu yaklaşımlarının sayesinde olduğunu belirten Başkan Yenmiş, Kaymakam Ali İhsan Su ve Emniyet Müdürü Cengiz Başar’e teşekkür etti.
İftar yemeğinde konuşan Kaymakam Ali İhsan Su; Hatay’daki Kardeşliğin dünya’ya örnek olduğunu belirterek bölgedeki kültür farklılığının bölgenin zenginliği olduğunu söyledi. Bu zenginlikle aynı atmosferde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Su, toplumun her kesiminden yurttaşların bir araya gelmesine ve kardeşliğin pekişmesine katkı sağlayan iftar sofrasına ev sahipliği yapan AKAD yönetimine şükranlarını belirtti.
İftar yemeğine; AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Cengiz Başer, Belediye Başkan yardımcısı Safa Boran ve protokol üyelerinin yanı sıra, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, inanç ve dini cemaat önderleri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.