İşte Hatay’ın hoşgörü tablosu!

anil iftar70
İskenderun’dan Dünya’ya barış ve kardeşlik mesajının verildiği iftar yemeğinde tüm inanç kesimlerinden yüzlerce kişi bir araya geldi.
Türkiye ve özellikle Hatay’da barış ve kardeşlik ortamını zedelemek isteyenlere en anlamlı yanıt, 18 firmanın sponsor olduğu ve ‘hoşgörü’ mesajıyla düzenlenen iftar yemeğinden geldi. İftar yemeğini düzenleyen firmalara ise yürekten bir teşekkür edildi.. Tertip Heyeti adına konuşan Anıt Otel Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Abacı, “Bizler öyle ayrılmaz bir tek vücut olmuşuz ki, hangi taraftan bir yara alsak, vücudumuzun bir tarafı bunu hissetmektedir” dedi.
İskenderun’da kendi dallarında öncü 18 kuruluş, düzenledikleri iftar yemeğinde tüm din ve mezheplerden yüzlerce kişiyi bir araya getirerek Dünya’ya barış ve kardeşlik mesajı verdi.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Siyasi partilerin ilçe başkanları, belde belediye başkanları, inanç gruplarının temsilcileri, işdünyasının saygın isimlerinin katıldığı iftar yemeği, Alevi İnanç Önderleri Hüseyin Şanlı ve Mennan Gündüz’ün okudukları Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı ve ardından da yine Alevi İnanç Önderlerinden Necati Gündüz’ün duasıyla devam etti. Tüm inanç kesimlerinden yüzlerce vatandaşın aynı anda açtıkları iftarın ardından ise, iftar programını hazırlayan kuruluşlar adına Anılıfe Otel Sahibi Şekip Abacı çok anlamlı bir konuşma yaptı.
Müslümanların, Allah ve Kur’an-ı Kerim, Hz Peygamber ve Ehlibeyt’ten dolayı kardeş olduğunu belirten Şekip Abacı, diğer dinlerle de yaradılıştan kardeş olunduğuna dikkat çekti.
Hazreti Ali’nin “İnsanların en acizi, insanlardan kardeş edinemeyendir. Bundan daha acizi ise kardeş edindikten sonra O’nu yitirendir” sözüyle konuşmasını sürdüren Şekip Abacı, “Bizler bu topraklarda yaşayan bireyler olarak, tüm farklılıklarımıza rağmen birbirimizi kardeş edindik, kardeş bildik. Hazreti Ali’nin deyimiyle de, hiçbir zaman kardeşini kaybeden aciz insan olmadık, olmayacağız. Bizler öyle ayrılmaz bir tek vücut olmuşuz ki, hangi taraftan bir yara alsak, vücudumuzun bir tarafı bunu hissetmektedir. Bizler Ahmet Yesevi’nin, Hacı Bektaşi Veli’nin, Yunus Emre’nin, Ahmet Hani’nin saçtığı barış ve kardeşlik tohumlarından yeşeren bir milletiz. Ecdadın saçtığı bu tohumlarda korku yok, haste yok, ötekileştirmek yok, birini diğerine tercih etmek yok, görmezden gelip yok saymak yok. Aksine kucaklama var, birlik var, dirlik var, ne olursan ol yine de gel anlayışı var” dedi.
Dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermeyi amaçlayan, Hatay’ın din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin kardeşliğini, birlik ve bütünlüğünü ortaya koymak amacıyla, tüm din ve mezheplerden yüzlerce insanı bir araya getiren kuruluşların isimleri ise şöyle; Miraç Taahhüt ve Ticaret Ltd.Şti. Hasan Biçer ve Mehmet Parlar, Güven Makine Sanayi A.Ş Cemil Kirmit, Öztrans Sadullah Özkan ve Yusuf Dönmez, Dönmezoğlu Kömür Nakliyat Mehmet Dönmez, Biçer Beton Galip Biçer, Özgün İnşaat Özcan Aslan, Cem Kundura Yusuf Güler, Gümüş Otomotiv Nihat Gümüş ve Aziz Yazar, İskenderun Kalp Merkezi, Birsan Mobilya, Eker Et Market Tamer Eker, Çam Gıda Selim Çam, The Anılife Otel Şekip Abacı ve Anıl Abacı, Ada Aydınlatma Kazım Yıldız, İnan Yapı Market Ali İnan, Sağır Gıda Haşim Sağır, Cihanlar Petlas Bayii ve Gökkuşağı Yapı Market.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.