CANIMIZ YANDI!

belen4
Belen’de yüksek gerilim hattının kopması sonucu meydana gelen orman yangınında, 50 hektarlık kızılçam ormanı yok oldu.
Belen İlçesi Çakallı Köyü çevresinde, yüksek gerilim hatlarının yoğun olduğu bölgede dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, yoğun çalışmalar sonucu gece 02.30 sıralarında kontrol altına alındı.
Rüzgar Enerji santralleri ve özel bir firmaya ait dinamit deposunun da bulunduğu bölgedeki yangına 5 helikopter, 2 uçak, 120 personel ve 20 arazöz ile müdahale edildi. Yangının, yüksek gerilim hattının kopması sonucu çıktığını ve rüzgarın şiddeti nedeniyle hızlı yayıldığını belirten yetkililer, gece kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının da bugün sabah saatlerinde sona erdiğini belirtti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında bir arazöz de alevlerin arasında kalarak, kullanılamaz hale geldi.
Yüksek gerilim hattının kopmasının neden olduğu orman yangınında 50 hektar kızılçam ormanının yok olduğunu vurgulayan yetkililer, yanan ormanlık alanın yeniden oluşturulmasının en az 35 yıl süreceğini belirtti. Orman yangınlarına karşı özellikle bu aylarda çok daha dikkatli olunması gerektiğini aktaran yetkililer, vatandaşların orman yangınları konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.