Akça hükümetten taleplerini sıraladı

ahmet akça
Türk Kamu-Sen 1 Nolu Hatay Şube Başkanı Ahmet Akça, toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili taleplerini dile getirdi. Açıklamasında Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dâhil edilerek, emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini aktaran Akça şu görüşlere yer verdi; “ Kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi için öngörülen 30 yıl sınırlaması kaldırılmalı, bu yolla her çalışanın çalıştığı süre ile orantılı olarak emekli ikramiyesi alması sağlanmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan uzmanlar arasında oluşturulan kariyer uzmanlığı- normal uzmanlık, merkez-taşra uzmanları gibi farklılıklar giderilmeli, aynı unvanlı personelin özlük hakları eşitlenmelidir.
Kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan personel için mahrumiyet yeri ödeneği getirilmelidir.
Öğretmenlerde olduğu üzere doktor, akademisyen gibi kamu görevlilerinin, vatani
görevlerini hizmetine ihtiyaç duyulan bölgelerde yapması sağlanmalı, asker öğretmen
uygulaması benzeri, asker sağlık görevlisi, asker akademisyen uygulamasına
geçilmelidir. Kadro verilmeyen 4-C çalışanları ile vekil imam, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları ve üniversite mezunu işçiler de kadroya geçirilmelidir.
Kamuda istihdam yapısını değiştiren, iş güvencesini yok eden 4-B ve 4-C statüsünde personel çalıştırma, vekil ebe, vekil imam, sözleşmeli öğretmen gibi esnek ve güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmelidir.
Fazla mesai ücreti, çalışanın normal çalışması karşılığında aldığı saat başı ücretten az olmayacak şekilde artırılmalıdır. Ortalama memur maaşının yıllık toplam tutarı dikkate alınarak gelir vergisi tarifesinde yeni düzenleme getirilmeli, özellikle sözleşmeli personelin yaşadığı vergi adaletsizliği giderilmelidir. Yerel yönetimlerde çalışanların maaşlarının zamanında ödenmesi sağlanmalıdır.
Taleplerimiz, geçerli temellere dayanan, son derece makul ve karşılanabilir bir şekilde hazırlanmıştır. Gereken ciddiyet ve azim gösterildiğinde, tüm taleplerimizin karşılanacağından eminiz. Taleplerimizin karşılanmaması için tek engel, siyasetçilerin ekonomik tercihi olacaktır. Kamu görevlilerini mutlu etmek, siyasetçilerin göstereceği iradeye bağlıdır. Ekonomik tercihler, vatandaşlarımızı mutlu etme ve geliri adil paylaşma yönünde
kullanılırsa kamu görevlilerinin yüzü bir nebze olsun gülecek ve zedelenmiş olan itibarı iade edilecektir.”

Önceki İçerikSakarya Mahallesi sular altında..
Sonraki İçerik“Yatırım ve hizmetlerimizi birliğimiz beraberliğimiz sayesinde alıyoruz”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.