‘TARAFSIZ BASININ VARLIĞI ÇAĞDAŞ TOPLUMLARIN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDANDIR’

servet basin
İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, “Basın tarihimizin önemli dönemeçlerinden, 24 Temmuz 1908’de Meşrutiyetin ilanıyla Türk basınından ilk kez sansürün kaldırılmasının 105’inci yıldönümünü kutluyoruz” dedi ve ekledi:
“Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını, temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki önemli engellerdendir.”
Açıklama şöyle:
“Basının, devlet ile vatandaş arasındaki iletişimi sağlaması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli ve yadsınamaz bir görevi vardır. Basın çalışanlarının kendi kurum ve mesleklerine olduğu kadar topluma karşı da sorumluluklarının olduğu unutulmamalıdır. Basın mensuplarının, bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek Hukukun evrensel standartlarına bağlı kalması, basın özgürlüğünün yanısıra özel hayata ve kişilik haklarına saygı duyması da büyük önem arz etmektedir. Şüphesiz ki doğru bilgilendirilen, bilgiyi yorumlayabilen çağdaş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir. Basının yerinde, gerçek ve dürüst habercilik yaparak halkın doğru bilinçlenmesine katkıda bulunması en önemli görevidir. Bu görevi yerine getirirken, bilgi sunumunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle basınında sansürün kaldırılmasının 105’inci yıl dönümünde değerli basın çalışanlarının “Basın Bayramını” kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Önceki İçerikGeleneksel Ramazan Etkinliği Numune Mahallesi’nde düzenlendi
Sonraki İçerik300 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.