‘Birbirimize nefretle değil, sevgiyle bakalım’

vali sehit5
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz tarafından şehit yakınları ve gazi aileleri için verilen iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Otoman Otel’de verilen iftar yemeğine; Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk ve Şefik Çirkin, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Savcısı Bestami Tezcan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Hançerkıran, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile protokol eşleri, şehit yakınları ve gazi aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.
İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun iftar duası ile başlayan yemekte konuşan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, “Bu toprakların vatan olması için ve vatan olarak muhafazası için canlarını veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize, gazilerimizden hayatını kaybetmiş olanlara Allah’ta rahmet diliyorum, minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum, gazilerimizden hayatta olanlara sağlıklı, uzun ömürleri diliyorum” dedi.
Bir milletin varlığını devam ettirebilmesinin, bağımsızlığını koruyabilmesine bağlı olduğunu ifade eden Lekesiz, bağımsızlığını koruyamayan milletlerin tarihin derin girdaplarında kaybolup gittiğini kaydederek, “Bunu çok iyi bilen ve özgürlüğünü tarih boyunca her şeyin üzerinde tutan Türk Milleti, bağımsızlığını koruyabilmek için tarih boyunca çok mücadeleler vermiş ve bu mücadeleler sırasında pek çok insanını da şehit ve gazi vermiştir. Tarihimizde yaşadığımız destanlarımızda pek çok kez görülmüştür ki, yeryüzünde hiçbir silah vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır. Tarihin altın sayfalarında şan ve şerefle yer alan zaferlerimiz, sadece pırıl pırıl geçmişimize ait başarılar olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarıdır” diye konuştu.
Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızı şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu vurgulayan Lekesiz, “Şehitlerimiz tarafından yazılan son varış noktası olan Cumhuriyet, Atatürk’ün önderliğinde milletimizin her ferdinin fedakarlığı sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiç bir fedakarlıktan kaçınmayarak birlik ve beraberlik içinde, Alevisi,Sünnisi, Ermenisi, Hıristiyanı, Kürdü, Türkü ile, bu coğrafyada ay-yıldızlı bayrağın gölgesinde yaşamanın mürüvvetini yüreğinde hisseden tüm renkleriyle hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerlemek yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Sağlanan huzur ve barış ortamı sayesinde 90 yıl boyunca eğitimden sağlığa, sanayileşmeden alt yapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirildi. Bu sayede bugün Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük ve güçlü bir Devlet olarak laik demokratik ve çağdaş yapısıyla göz doldurmaktadır” şeklinde konuştu.

Şehit yakınlarımızın, Devletimize en kıymetli emanetler olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Millet olmanın, bir ve beraber olmanın en onurlu yanı sizlere hak ettiğiniz saygıyı göstererek vefa borcumuzu ödemektir. Tüm bunların bir gereği olarak Devletimiz hak ettiğiniz değeri vermek ve herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için tüm imkanlarını seferber etmektedir” dedi.
Şehit yakınları ve gazilerimizle daha yakından ilgilenilmesi, iş ve işlemlerinin tek elden yürütülmesi için Valiliğimiz bünyesinde Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü, tüm ilçe kaymakamlıklarındada bürolar kurulduğunu hatırlatan Lekesiz, şehit yakınları ve gazilerimizinhakları ve Devletimiz getirilen yeni düzenlemeler hakkında da bilgi verdi.
Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, bu vatanı Atalarımızdan kolay teslim almadığımızı ifade ederek, “Dörtyol’da doğal afet yaşadık, şehitlerimiz oldu. O doğal afetti, ama bundan öncekiler yapay afetti. Bu yapay afetlerin daha da artmaması, bu yapay afetlerin bizi birbirimize düşürmemesi, düşmanımızın keyif çatarak bunu izlememesi için sadece bugünlerde birbirimize elimizi uzatmamız yetmez, her zaman birbirimizi kucaklamalı, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu toprakların her karışı bize yeter, yeter ki birbirimize nefretle değil sevgiyle bakalım” diye konuştu.
Muharip Gaziler Derneği Başkanı M.Ramiz Bakır ile Hatay Kıbrıs ve Kore’de Savaşan Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Karataş da, Kıbrıs çıkartmasının yıldönümü olan 20 Temmuz akşamında düzenlenen yemekten dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı halkımızın sağduyulu davranarak bu şer odaklarına fırsat vermediğine dikkat çektiler.
Yemeğin sonunda Vali Lekesiz ve eşi Hanımefendi, konuklarla el sıkışarak onları kapıdan tek tek uğurladı. Konuklara çıkışta karanfilin yanı sıra bazı hediyeler de verildi.

Önceki İçerik‘YARALAR EN KISA SÜREDE SARILACAK’
Sonraki İçerikYeşilmen; “Basın emekçilerinin bayramını kutlarız”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.