Dörtyol’da sel felaketi; 5 kişi öldü!

sel felaketi
Dörtyol’da yaşanan sel sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
Dörtyol’da şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda 5 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Bölgede meydana gelen felakete ilk müdahaleyi belediyeye ait iş makineleri yaptı. Dörtyol Belediyesi’ne ait iş makineleri Topaktaş ile Çökek Yayla yolları arasında içme suyu çalışmaları nedeniyle yaylada bulunuyordu. Enkaz kaldırma çalışmalarında sabaha kadar görev yapan iş makineleri sabah saatlerinden itibaren ise, Dörtyol’a ulaşımı sağlayan köprünün yıkılması sebebiyle yeni yol yapım çalışmalarına başladı. Bu arada arama kurtarma çalışmaları, heyelan bölgesindeki enkazlar altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

METREKAREYE 121 KİLOGRAM YAĞIŞ
Saat 22.30 sıralarında başlayan yağış sabah saatlerine kadar devam etti. Meteoroloji yetkilileri, yaklaşık 8 saat süren yağışlarda, metrekareye 121 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Yağışlar nedeniyle özellikle ormanlık alandaki toprağın yumuşamış olabileceğini belirten yetkililer, yayla bölgelerinde oturanları öncelikle ev olmak üzere, diğer yapılarını da kontrol ettirmeleri konusunda uyardı.

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ ÖLDÜ
Amanos dağlarının Dörtyol ilçesi sınırındaki yaylada meydana gelen sel ve heyelanda, çöken evin altında kalan Fatma Üstünel ve torunları Nidanur Ertunç (8) ve Nisanur Ertunç’un (9) yaşamını yitirmesi köyü yasa boğdu. Bölgede yaralanan vatandaşlar ise sağlık bakanlığı ambulans helikopterleri ile Dörtyol, İskenderun ve Hatay’daki hastanelere götürüldü. Ökkeş Morca ve Muammer Arif Canbolat, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI
AFAD’ tan yapılan açıklamaya göre, Hatay’ ın Dörtyol ilçesi Göcek yaylası mevkiinde yaşanan aşırı yağışlar sonucunda oluşan göçük ve sel baskınları nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, 10 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır.Kayıp vatandaşlarımızın olabileceği ihtimaline karşı Başbakanlık AFAD tarafından; Genelkurmay Başkanlığı’ndan arama-kurtarma helikopteri ile Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans helikopter görevlendirilmiştir. Helikopterler bölgede çalışmalara başlamıştır. Ayrıca; Adana İl AFAD Müdürlüğü’nden ekipler de Hatay’a gönderilmiş olup, arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.