Akkaya İGC’yi ziyaret etti

cemiyet chp
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini teşkilatıyla birlikte ziyaret etti.
İskenderun Demir Çelik Fabrikası işçilerinin 4 gündür sürdürdükleri grevi
desteklemek amacıyla İskenderun’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, İskenderun
Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. İGC 2. Başkanı Rızkullah Terbiyeli, İGC üyeleri ve basın mensuplarının da yer aldığı ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, 24 Temmuz’da kutlanan, ‘Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı’nı hatırlatarak gazetecilere yönelik her türlü sansürü kınadığını dile getirdi. Ama maalesef ülkemizde tutuklu gazeteciler bulunduğu sürece bu ülkede basının özgür olduğunu söylemek mümkün değil Türkiye her geçen gün kötüye gidiyor düşünce özgürlüğü gibi bir kavram kalmadı dedi.
İGC ikinci Başkanı ve İskenderun Gazetesi’nin sahibi Rızkullah Terbiyeli’nin, “Biz basın mensupları, Basın Bayramını buruk geçiriyoruz” demesi üzerine Akkaya, “Demokrasi ve özgürlükler adına basının bağımsız olması gerekir. Artık ifadenin, düşüncenin suç olduğu bir dönemdeyiz. Bence basın özgürlüğünün sağlanabilmesi için örgütlü mücadele gerekir” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.