ARTIK HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAMALI…

zekisanliBir önceki yazımda Belediyelerin iktidara giden yolda anahtar vazifesi gördüğünü ve halk üzerinde müspet yada menfi etkileri olduğunu vurgulamaya çalışmıştım.Yerel seçimlere çok kalmadı ama aday adayı enflasyonu yaşanıyor.Akla hayale gelmeyecek isimler telaffuz ediliyor, nabız yoklanıyor.Birileri, özellikle eli kalem tutan birileri, yine sürekli birilerinin isimlerini küçük çıkarlar uğruna kamu oyuna üfleyip duruyor.Zavallılar..
Liyakat ölçümü yapılmadan para gücüne güvenipte aday adayı olduğunu kamu oyuna açıklamak en hafif tabiri ile halkın zekasıyla alay etmektir.Bilgi yok,tecrübe yok,dirayet yok vizyon yok. Var olan ne? Para gücü.. Aday olmaya yeter bir meziyet mi?Olmamalı…Para gücü ile aday olup “hasbelkader “seçilmiş başkanların veya milletvekillerinin marifetleri ortada.Bütün sözler,vaatler seçilene kadar.Sonra… Koyulan paranın geri dönüş hesapları başlar.Velhasıl….Umarım Parti yetkilileri de bu durumu önemser. Halkta vize vermeyecektir artık , bu böyle biline….

Parti içi yarış , seviye ve olgunluk zemininde yürütülmelidir. Usul ve esaslara göre yapılmalıdır…Hiç kimseyi rencide etmeden ,yakışır ve düzeyli olmakla beraber parti ilkeleri ve programını benimsemiş,halkla iç içe ,el ele olmanın heyecanını yaşayarak seçim atmosferine girilmelidir. Oluşacak bu tablo Genel seçimler için büyük referans olacaktır.Lütfen hiç kimse hiçbir şeyin eskisi gibi olacağını düşünmesin.Bu halkı arka bahçeleri olarak görmek hiç kimsenin haddi olamaz. Çünkü bu halk uyanıyor,çünkü memlekette yıllarca “A” politik olarak görülen ama özünde öyle olmadığını cümle aleme gösteren “GENÇLER” var…Belirleyici kitle gümbür gümbür geliyor.Düşünen ,sorgulayan ve fikirsel olarak yargılayan zihniyetler yeşeriyor.Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Sözünün eri ,donanımlı,halkını anlayan,hizmet üreten,saygın,değerleri sahiplenen ,ön yargısı olmayan, meziyet sahibi insanlar idareci olacaktır.

Karnesi her anlamda kötü olan, kifayetsiz, şaibeden başka hiçbir şey üretememiş bir şahsiyeti belediye kapısının önünden bile geçirmemek gerekir.Hangi partinin adayı olursa olsun merkezden dayatma ile halka rağmen dikte etmek büyük bir yanlışlık olur.Ülkede dayatmalara halkın tepkisinin ne olduğunu göz ardı etmeden ve bilerek hareket etmekte fayda var.Yani Halk kimi işaret ediyorsa “ADAY” o olmalıdır…

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.