Payas’ta 10 bin kişilik iftar yemeği verildi!

payas iftarmanset
Payaslılar, Başkan Altan’a “Allah sizden razı olsun. Yüreğimiz her zaman sizinle birlikte. Biz biriz, beraberiz” sözleriyle, sahip çıktı..

BİZ BİRİZ, BERABERİZ!

Adalet Bakanı Ergin, Payas Belediyesi’nin kale içinde düzenlediği “Gönül İftarı”na katıldı. Bakan Ergin, yaptığı konuşmada, “Bu ramazana biraz buruk başladık coğrafyamızda yanı başımızda Suriye’de kardeş kanı akıyor. Mısır’da huzursuzluk var kardeş kanı akıyor, Irak’ta aynı keza. Avrupa’da Balkanlarda sosyal çalkantılar var, Akdeniz havzasında sıkıntılar var” dedi.
Payas ilçesinde belediye tarafından tarihi Payas Kalesi’nde 10 bin kişilik iftar yemeği verildi.
Payas Belediyesi tarafından Payas Kalesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Gönül İftarı”na 10 bini aşkın kişi katıldı. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin de bulunduğu Payas Kalesi’nde düzenlenen iftar yemeğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Belediye Başkanı Bekir Altan misafirleri mehter marşları eşliğinde karşıladı. Kale içerisinde kurulan sofralarda bir araya gelen vatandaşlar hep birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşarken davete katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Ergin, Suriye ve Mısır’da yaşananları örnek göstererek Türkiye’deki huzuru bozmak isteyenlerin olduğunu ve Türk milleti olarak bu oyuna gelinmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Ergin şöyle konuştu:
“Bölgemizde huzursuzluk hat safhada iken huzurla geleceğe doğru yürüyen, ekonomisini yükselten, gelişmesini tamamlayan bir Türkiye’nin bu yürüyüşüne engel olmak isteyenler var. Buna inşallah dayanışmamızı güçlendirerek karşı koyacağız.”
Türkiye’nin, ramazana biraz buruk başladığını ifade eden Ergin, coğrafyamızda, yanı başımızda, Suriye’de, Mısırda ve Irak’ta huzursuzluğun olduğunu kardeş kanının aktığını bunun da gönüllere hüzün verdiğini belirtti. Avrupa’ya, Balkanlar’a bakıldığında, sosyal çalkantıların, Akdeniz havzasında da sıkıntıların olduğunu vurgulayan Ergin, “Sıkıntılı coğrafyada 11 yıldır huzur içerisinde her gün taş üstüne taş koyarak, gelişerek, yarınlara güvenle bakarak büyüyen, serpilen ve huzurla geleceğe yürüyen bir Türkiye var” diye konuştu.
Mayıs ayının Türkiye açısından çok verimli bir ay olduğunu kaydeden Ergin, şunları söyledi:
“Mayıs ayında IMF’ye olan borçlarımızı sıfırladık. Türkiye’nin enerji ihtiyaçlarını karşılayacak nükleer santralleri ihale ettik. İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanının ihalesini yaptık. Bilhassa Mayıs ayı Türkiye’nin şaha kalktığı bir aydı. Bölgemizdeki sıkıntılara rağmen geleceğe yatırım yapan, büyüyen, kardeşçe gelişen Türkiye’nin huzurunu hedef alan hadislerle muhatap olduk 1,5 ayda. Bölgemizde huzursuzluk hat safhada iken huzurla geleceğe doğru yürüyen, ekonomisini yükselten, gelişmesini tamamlayan bir Türkiye’nin bu yürüyüşüne engel olmak isteyenler var. Buna inşallah dayanışmamızı güçlendirerek karşı koyacağız. Bu mübarek, rahmet, huzur, bereket ve feyz ayında kardeşliğimizi daha da güçlendirip omuzlarımızı yan yana koyacağız. Büyük Türkiye’yi, milletimizi, gençlerimizi, yavrularımızı bizden sonra gelecek nesillerimizi daha güzel Türkiye’de yaşatmamız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah bu birliktelik ve dirliğimizi bozmasın, bozdurmasın. Birliğimize dirliğimize göz dikenlere fırsat vermesin.”
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise, tarihi Payas Kalesi’nde ecdadın ramazan aylarında verdiği iftar daveti geleneğini yaşattıklarını belirterek katılanlara teşekkür etti. İftar yemeği sonrası Bakan Ergin’in kaleden çıkışında ise izdiham yaşandı. Programa Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, 22. Dönem Hatay Milletvekilleri Mehmet Soydan, İsmail Soylu, AK Parti Payas Belde Başkanı Hasan Altınsoy, belde belediye başkanları, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Önceki İçerikGri Yapı inşaat sektöründe farkını konuşturdu
Sonraki İçerikNEREYE?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.