Ali İsmail Korkmaz’a veda!

ali veda35 copy
2 Haziran’daki Eskişehir Gezi Parkı eyleminde polisin sıktığı biber gazından kaçarken girdiği ara sokakta sivil giysili 5-6 kişinin dövdüğü 19 yaşındaki üniversiteli Ali İsmail Korkmaz 38 gün sonra öldü. Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi son kez Hatay’daki baba evindeydi. Acılı anneyi sakinleştirmek de bir başka acılı anne, Ethem Sarısülük’ün annesine düştü.
ANADOLU Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran gecesi Eskişehir’de Ak Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu kalabalık arasında yer aldı. Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokağa kaçan Korkmaz, burada sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğradı. Arkadaşları tarafından yaralı bulunan Korkmaz, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tomografisi çekilen genç, ‘Bir şeyin yok’ denilerek evine gönderildi. Evine gidip uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz’ın, götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi.
Üniversiteli genç, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde 4 Haziran’da beyin ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tutulan Korkmaz, 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Korkmaz, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuldu. Bir hafta önce solunum cihazından çıkarılan ve kendi kendine nefes almaya başlayan ancak bilinci yerine gelmeyen genç, dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Ön otopsi raporunda, “Darba bağlı beyin içi kanamasının olması ve kanamanın devam etmesi neticesi ölüm” denildi.
Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi sabah saatlerinde memleketi Hatay’a gönderildi. Korkmaz’ın cenazesi son kez baba evine getirildi. Ailesinin gözyaşları sel oldu. Gezi eyleminde oğlu Ethem Sarısülük’ü polisin silahından çıkan kurşunla kaybeden Ethem Sarısülük ve yine etlemlerde oğlunu kaybeden Abdullah Cömert’in de annesi de ailenin acısını paylaşmak için koştu taziye evine.. Acılı anneyi sakinleştirmek kaybettiği oğluna yanan Ethem Sarısülük’ün annesine düştü.

Önceki İçerikZİYA GÖKALP İLKOKULU KÜTÜPHANESİNE KİTAP DESTEĞİ
Sonraki İçerikVe Müfit Tennioğlu da istifa etti!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.