HAYAD İLK İFTARINI VERDİ

hayad
HAYAD (Hatay Yardımlaşma Derneği) Hasene Derneği Desteği ile Kırıkhan’da yaklaşık 2 Bin Suriyeli Muhacirler için ilk iftar yemeğini verdi.
Kırıkhan Şehirler Arası Otobüs Terminali Yanında Bulunan HAYAD Merkezi dün iftar saatinde dolup taştı. Yaklaşık 2 Bin Suriyeli ve Türk vatandaşı aynı sofrada buluşarak iftar açtı. Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Kırıkhan Belediye Başkanvekili, Hasene Başkanı Mesut Gülbahar ve Türkiye Başkanı İbrahim Kırak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hayad İftar Çadırında Ramazan ayı boyunca her gün dört çeşit sıcak yemek, Hasene Derneği Tarafından Kurulan Mobil Fırın ile günde yaklaşık 7 Bin Ekmeğin üretileceği ve günlük 2 bin kişiye Sahur paketlerinin verileceği bildirildi.
Bu arada HAYAD’a bağlı Hatay Afet Koordinasyon Merkezi (HAFAT) Afet, arama ve kurtarma gibi konularda Kurs başlatacaktır. AFAT İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilecek Kurslardan sonra Hayad’a bağlı Hafat ve Hakut üzerinde ekipler oluşturulacak ve Kurs bitirme Belgesi verilecek ayrıca Gönüllü olarak arama – kurtarma çalışmalarına katılacaklardır.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.