HAYAD’DAN RAMAZANDA HER GÜN İFTAR YEMEĞİ

hayad
Eski adıyla Kırıkhan Ensar ve Muhacir El Ele Platformu(KEMEP) yeni oluşum adıyla da Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Ramazan’da her gün 2000 kişilik iftar yemeği ve 7000 ekmek dağıtacak.
HAYAD Resmi olarak ilk çalışmasını Ramazan’da başlatıyor. Tüm Sivil Toplum örgütleriyle ortak çalışmalarına başlayan Hayad kuruluşu, Almanya Milli Görüş Teşkilatı Hasene ile Kırıkhan’da bulunan Suriyelilere ve yine Kırıkhanlı ihtiyaç sahiplerine kişi ayırmaksızın her gün 2bin kişilik 4 çeşit iftar yemeği ve yine günde 7000 ekmek dağıtımı yapacak.
HAYAD’ın yeni merkezi olan Kırıkhan yeni Otogar’ı üzerinde 2bin m2 üzerinde kurulan Hayad Merkezinde gerçekleşecek olan iftar yenekleri herkese açık olacaktır.

KEMEP ve HAYAD Oluşumu
Kırıkhan Ensar Muhacir El Ele Platformu olarak yaklaşık 1 yıldır Suriye’li Muhacirlere hizmet eden KEMEP resmileşerek HAYAD (Hatay Yardımlaşma Derneği) oldu. Hayad’ın resmi olarak kuruluşundan sonra Kemep, Hayad’a bağlı bir platform olarak görevini sürdürüyor.
HAYAD’da ilimize hizmet edecek bir Sivil Toplum Örgütü olarak hizmete başladı. Hayad’da HASAM (Hatay Stratejik Araştırmalar Merkezi), HAFAT (Hatay Afet Koordinasyon Merkezi), HAKUT (Hatay Arama Kurtarma) gibi çalışma alanları oluşturuldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.