“Hoşgörü ve birlikte yaşama kültürü bizleri daha güçlü kılacaktır”

vali lekesiz siyasi partiler
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, siyasi partilerin Hatay il temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Şehir Kulübü’nde gerçekleşen yemeğe; AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli, BDP İl Başkan Vekili Ahmet Çahan, BDP Eş Başkanı Hilmiye Kızılay, Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Fehmi Uçar, İşçi Partisi İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Taze, DSP İl Başkanı Yılmaz Ekşi, ÖDP İl Başkanı Süleyman Öztürk, Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Yeşiller ve Sol Gelecek Parti İl Başkanı Mustafa Köse katıldı. Yemekte konuşan Vali Lekesiz, Hatay’da dinlerin, mezheplerin ve farklı kültürlerin gurur duyulacak derecede uyum içerisinde yaşamasının kaynağının; insanımızın engin hoşgörüsü ile birbirine duyduğu karşılıksız sevgi olduğunu ifade etti. Günümüzde, barış, kardeşlik ve hoşgörünün anlamı üzerinde yeniden düşünmek ve bu kavramları daha güçlü tesis etmek zorunda olduğumuzu dile getiren Vali Lekesiz, bir toplumda, sevgi, hoşgörü, dayanışma ve kardeşlik gibi değerlerin zaafa uğramasının, birlik ve beraberlik duygusunun en büyük düşmanı olduğunu vurguladı.
Sevgi, barış ve hoşgörünün simgesi ilimizin; bu günlere gelmesinde istinasız her ferdin emeği ve alınteri olduğunu vurgulayan Lekesiz, “Tarım, ticaret sanayi ve turizm alanında ilimizin elde ettiği kazanımlar ve halkımıza sağladığı zenginlikleri biliyor ve hep birlikte görüyoruz. Bu nimetlerin bizlere sağladığı imkanlar ve yüzyıllardır sevgi, barış ve hoşgörü ile oluşturduğumuz kardeşlik ikliminin farkında olmalı, kimsenin tavsiye ve telkinine ihtiyaç duymaksızın oluşturduğunuz bu farklı zenginliğin daha da güçlenmesi için elbirliği ile gayret göstermeliyiz.” dedi.
Demokrasilerde ve insanın olduğu her yerde farklı görüşler olacağının altını çizen Vali Lekesiz, “Her bireyin doğuştan gelen demokratik hakları vardır. Bu hakların temini, kullanımı ve güvenliğinin sağlanması Devletin öncelikli görevleri arasında olup, yine Devletin güvencesi altındadır. Kanunlarla belirlenmiş sınırlar içerisinde kalan her demokratik hak arayışı, insanın mutluluğunu ve özgürlüğünü amaç edinmiş her demokratik anlayışın olmazsa olmazıdır.” diye konuştu.
İlimiz tüm renkleri ve inançlarıyla rengârenk bir il olduğunu, Hatay Meclisi’nin bu farklılıkların ve renklerin en güzel yansıması olduğunu dile getiren Lekesiz, “Bu farklılıkları hoşgörü ve kardeşlik içerisinde bir arada yaşatabilmenin bahtiyarlığını ve gururunu hepimiz paylaşıyoruz. Hoşgörü ve birlikte yaşama kültürü bizleri dün olduğu gibi yarın da güçlü kılacaktır. Hatay Valiliği olarak tüm çalışmalarımızda, aldığımız kararlarda ve o kararların uygulanmasında ilimizin asgari müştereklerinde buluşmaya, ortak aklın doğrularının peşinden gitmeye gayret gösterdik, gösteriyoruz, göstereceğiz. Her bir vatandaşımızın sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. 1.5 milyon insanımızın yaşadığı ilimizde herkesin hukukunu, can ve mal güvenliğini düşünmek ve temin etmek mecburiyetindeyiz.” dedi.
Lekesiz, “İlimizin; tüm renkleri ve unsurlarıyla beraber daha güçlü bir geleceğe aktarılabilmesi için siyasi partilere çok büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Sizler de bunun fazlasıyla bilincindesiniz ve bu zamana kadar gereğini yaptınız ve bundan sonra da yapacağınıza olan inancım tamdır. Bundan dolayı hepinize bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Önceki İçerikTosyalı Dış Ticaret yine zirvede!
Sonraki İçerikSenıor Tenis Turnuvası’nın açılışı yapıldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.