‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’

tüed
Türkiye Emekliler Derneği, İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, tüm emeklileri, Türkiye Emekliler Derneği çatısı altında örgütlenmeye davet etti. Şube Başkanı Mustafa Uyan “En iyi hak arama modeli örgütlü mücadeledir. Türkiye emeklileri demokratik yasal hak arayış mücadelelerini Türkiye Emekliler Birliği’nin şemsiyesi altında sürdürebilirler. ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ misali emeklilerimiz derneğimize katıldıkça birlikten güç doğacak ve emeklilerin önündeki tüm engeller, zaman içinde birer ikişer aşılacaktır” şeklinde konuştu.
TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan ayrıca, sanılanın aksine üye aidatının çok cüzi bir miktar olduğunu belirterek “Bazı emeklilerimiz derneğimiz aidatının yüksek bir miktar olduğunu sanıyorlar. Oysa aidatımız oldukça düşük bir bedeldir. Rakamsal olarak ifade etmem gerekirse yılda bir defa Şubat ayında emeklimizin maaşından 18 TL. kesilmektedir ki bu ayda 1.50 kuruşa tekamül etmektedir. Yılda bir kere ödenen 18 TL. ile emeklilerimiz derneğimizin taksitli kömür, anlaşmalı banka Denizbank’tan alınacak tüketici kredisi, misafirhane gibi pek çok imkandan yararlanabilecekler, en önemlisi de sıkıntı ve sorunları derneğimiz genel merkezi, genel başkanı, şubeleri ve şube başkanları aracılığıyla her platformda iletme ve seslendirme olanağına sahip olacaklardır” dedi.
Şube Başkanı Mustafa Uyan sözlerinin sonunda emeklilere davetini yenileyerek “Yüreği vatan sevgisiyle dolu, bayrağını ve milletini seven, sağduyulu, ağzı dualı, yüzü nurlu bütün emeklilerimizi Türkiye Emekliler Derneği’ne davet ediyorum. İskenderun ve havalisindeki emeklilerimizi, İskenderun ve Osmaniye şubelerimizle, komşu illerdeki ve ülkenin dört bir yanına yayılan şubelerimize bir çay, kahve içimine bekliyorum. İskenderun TÜED’le birlikte Türkiye’deki tüm şubelerimiz bize katılmak isteyen emeklerimizi, kucaklamaya hazırdır” diye konuştu.

Önceki İçerik“Hatay’daki huzur ortamı tüm dünyaya örnektir”
Sonraki İçerikİsmail Köybaşı sakatlığı İskenderun’da yendi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.