Gelişim Hastanesi farkını gösteriyor!

gelisim2
Sağlık sektöründe her geçen gün yaptığı yenilikler ve değişimle fark yaratan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, kalite standartlarını yüksetmeye devam ediyor.
Tüm kadrosuyla gece gündüz bölge halkına şifa dağıtan Gelişim Hastanesi’nin Hastane Direktörlüğüne H.Ozan Yaşar getirildi. İstanbul’daki büyük özel hastanelerde hastane direktörlüğü yaparak kendini ispatlayan Yaşar, artık tüm enerjisini ve bilgi birikimini bölge halkının sağlığı için harcayacak.
Özel Gelişim Hastanesi Direktörü Ozan Yaşar, Kurumsal Pazarlama ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Enver Cığız ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Semiha Yelmer Çekiç ile birlikte basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Yaşar, ilk olarak iş yaşantısından bahsederken, basın mensuplarının karşısına Gelişim Hastanesi’nin yaptığı yenilikleri de müjdeleyerek çıktı.
Branşında oldukça tecrübeli, bilgi birikimi yüksek ve donanımlı bir yapıya sahip olan Özel Gelişim Hastanesi Direktörü Ozan Yaşar, esprili kişiliğiyle toplantıya renk katarken, konuları da sıkmadan anlatış şekli ve hitabetiyle de kendini şimdiden ispatladı. İskenderun’a 1,5 ay önce yerleşen Yaşar, 21 yıldır sağlık sektöründe direktörlük yapıyor.
Gelişim Hastanesi’nin bölgenin en iyi hastanelerinden biri olduğunu kaydeden Yaşar, “Lokasyon olarak baktığınızda İskenderun küçük, ama hastane potansiyeli olarak oldukça büyük. Bizim özel hastanecilik anlayışımız insanların müsterih olmaları, hastanede işlerini bir an önce bitirmiş olmaları ve muayenelerini huzurlu bir şekilde yaptırmış olmalarıdır. Hastanemizin ek binasını faaliyete geçireceğiz. İnşaatı tamamlandı, eksiklikleri gideriliyor. 1 ay kadar sonra ek binamızı hizmete açacağız. Ek binanın hizmete girmesiyle 8 bin metre kare olan alanımıza 7 bin metre kare daha ekleyip toplam 16 bin metre kare alanda hizmet vereceğiz. Bütün poliklinikler yeni binada olacak. Yeni binanın devreye girmesiyle Radyasyon Onkolojisi hizmete girecek. Bu bölüm İskenderun’da yok. Önemli bir yeniliğimiz de VİP yapıyoruz. Bu ne demek? Özel sağlık sigortasıyla gelen VİP hastalarımız olacak, bunlar kamudan gelenler de olabilir. Onlar için ayrı bir bölüm yapıyoruz. Muayeneleri orada yapacağız. Gelen kişiler doktorun yanına değil de, doktor hastaların yanında gidecek. Kanları orada alacağız. Biraz daha özellikli hizmet vereceğiz. Bekleme salonlarından tutun da internete kadar vs. kapsamlı bir poliklinik yapmayı planladık. Aynı şey yatan hastalar için de geçerli olacak. Bunun dışında Temmuzun ilk haftasında hastaneye yeni bir BT cihazı geliyor. Cihaz 380 kesitli olacak. Bunlarla birlikte 2014 yılının sonuna kadar planlarımızı aktif hale getireceğiz” diye konuştu.
Uzun yıllar hastanelerde çalıştığına vurgu yapan Özel Gelişim Hastanesi Direktörü Ozan Yaşar, bu tür yatırımları yapan hastane sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, “Tabi Metin Yıldız ve Mahir Taner, İskenderun’a hizmet etme noktasında böyle bir cihazı aldıkları için onlara sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu hastanın konforu ile alakalı. BT anjiyo dediğimiz sistemle on saniyede bütün damarlarınızı bir otoyol gibi içlerinden geçerek görebildiğiniz üç boyutlu bir çekimdir. Kısa bir sürede röntgeninizi çekiyor. Yatırımlar devam edecek. Bunlardan biri de bölgede yürüyemeyen felçli hastaların yürümesini sağlayan robotik yürüme cihazı var. Bu da bölgemizde sadece Adana’da mevcut. Böyle bir yatırım yapmayı da planlıyoruz. Üniversite hastanesi gibi bir planımız daha var. Orada hem kendi personelimizi geliştireceğiz. Üniversite hastanesi araştırmaya yönelik bir hastane olduğu için biraz daha profesör ve yardımcı doçentlerin olduğu bir konum haline geliyor. Hastaneyi de üniversite hastanesine çevirip bu şekilde hizmete devam etme gibi bir planımız var. Buradaki hizmetlerin en önemlisi hasta memnuniyetidir. Sonuçta her ne kadar sağlık hizmeti versek te insanları memnun etmek zor. Her adımda özellikli bir hizmet veriyor olmak zorundayız. Bizim gelmemiz kurumsallaşmaya yönelik atılan adımlardır. ICE almak gibi bir planımız var. ICE dediğimiz hastanelerin yabancı hastane akreditasyonudur. ISO değil. Bu İngiltere bazlı bir belge. Şu anda 10-15 hastanede var” ifadelerini kullandı.
İskenderun’a gelmeden önce Gelişim Hastanesi ile ilgili çok güzel şeyler duyduğunu kaydeden Yaşar, sağlık sektöründe bir takım sıkıntıların olabileceğine dikkati çekerek, “Bizde ICE ile bir adım daha önde olmak adına hasta güvenliği ve çalışan güvenliği için çalışmalara başladık. Biraz sert kurallar koyduk. Bu tabiî ki disiplinle alakalıdır. Her şeyin kalite noktasında önlemini almak zorundasınız. Bir uygulamamız daha başladı. Hastalara geri dönüş yapıyoruz. Onların memnuniyet oranlarını ölçmeye başladık. Hedefimiz teknolojiyi kullanarak tıbbi taraftaki yatırımı güçlendirip hasta memnuniyetini arttırmaktır” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.