“Bizi kimse insan yerine koymuyor”

buluttepe (1)
İskenderun Belediyesi, ‘Daha önce tepelere hiç gitmediği kadar hizmet götürdük’ dese de hizmetin gitmediği yerler kendini göstermeye başladı.
Buluttepe Mahallesi 386 sokakta ikamet eden mahalle sakinleri su sıkıntıları olduğu gerekçesiyle ayaklanarak tepkilerini dile getirdiler.
Defalarca Belediye yetkililerine dilekçe ve sözlü olarak su sıkıntılarının olduklarını söylediklerini iddia eden mahalle sakinleri hiçbir çare bulamadıklarını haykırdılar. Sıkıntılarını gazetecilere aktaran mahalle sakinleri, uzun süredir susuz kaldıklarını ifade ederek, resmen rezalet içinde yaşadıklarını belirttiler. Kendilerini kimsenin insan sıfatı yerine koymadığından yakınan vatandaşlar, Başkan Civelek ve mahalle muhtarı Mehmet Ekin’e tepki gösterdiler. Su sorunu ile ilgili bir araya gelen mahalle sakinleri Buluttepe Mahallesinin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, “Evlerimize su gelmemesi dolayısı ile çamaşır makinemiz ve bulaşık makinemiz yandı. Mahalleye dinamo taktırdık su gelmediği için çalışmıyor. Aşağı mahalleye kadar inip su taşımak zorunda kalıyoruz. Özürlü çocuklarımız var onlara banyo yaptıramıyoruz. Terden birbirimizin yanına oturamıyoruz. Kaç kere belediye dilekçe verdik. Muhtara söylüyoruz ilgilenmiyor. Su faturası almaya gelince alıyorlar. Belediye başkanına sesleniyoruz; su sorunumuzu halletsin yoksa oy istemek için buraya gelmesinler” diyerek tepkilerini ortaya koyarlarken, aynı sorunu elektrikte de yaşadıklarını ifade ettiler.
Bir mahalle sakini ise evin çatısında bulunan su deposuna kendisinin ve hasta çocuklarının banyo yapabilmesi için su doldurduğu görüldü.
Bu zamanda böyle bir rezalet çektikleri için yetkililerin utanması gerektiğini dile getiren mahalle sakinleri, “Herkesi Allah görüyor. Bizlerin suçu günahı ne? Bizde buraya göçmen olarak gelseydik bize de hizmet gelirdi. Ama biz bu ülkenin vatandaşı olduğumuz için bize kimse sahip çıkmıyor. Buraya artık oy istemeye kimse gelmesin” diye konuştular.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.