ÖDÜLLÜ KÖY ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜ!

müftüler
Belen’e bağlı Müftüler köyün’de geçtiğimiz yıllarda büyük emekler harcanarak yapılan piknik alanının orman işletme müdürlüğüne devredilmesiyle çöplüğe dönüştü.
2013 yılında Hatayın en temiz köyü seçilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ödül alan Belen ilçesine bağlı Müftüler köyündeki piknik alanı Antakya orman işletmesinin aldığı karar ile işletilemez hale geldi ve adeta çöplüğe dönüştü.
Müftüler Köyü Muhtarı Tahsin Saydam piknik alanının İl özel idareden Orman işletmeye devredildiği günün akabinde Orman işletmeye bağlı yangın ekipleri ve beraberindeki jandarmalar eşliğinde kapatıldığını ve ağaç kesimi yapılacağından halkın içeri alınmadığını belirtti. Saydam 14.08.2007 tarihinde kiralamış oldukları piknik alanının 14.08.2017 ye kadar 10 yıllığına Müftüler Köyü muhtarlığı adına kendilerine kiralandığını fakat Antakya orman işletme müdürlüğünün ellerinde herhangi bir resmi karar olmaksızın mesire yerini kapattığını söyledi.Mesire yerinin önünde orman yangın araçları ile 24 saat nöbet tutan orman yangın ekibi gelen konuklara yolların muhtar tarafından kesildiğini ve artık ücret ödememeleri gerektiğini söylemesi üzerine yöre halkı ile muhtar ve ekibi arasında sürtüşmeler yaşanan köyde sıkıntılı günler yaşanmaya devam ediyor.
Muhtar Tahsin Saydam, “Asıl görevleri orman yangınına müdahale olan orman işçilerinin bu tarz görevi dışında durumlar için kullanılması Orman işletme müdürlüğünün görevleri dışında olup çalışanların istekleri dışında bu işlemleri yaptıklarını görüyoruz. İçeri araç girişini yangın söndürme araçları ile engelleyen Orman İşletme Müdürlüğü ellerinde ağaç kesme makineleri ile hazır beklemekte ve insanların piknik yaptığı doğa harikası ağaçları kesmek için fırsat kollamaktadır.Bu sebeple çevredeki çöp konteynırları alınamamış ve çevre kirliği oluşmuştur. Piknik alanı tabelaları usulsüz şekilde sökülmüştür. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz bu soruna bir an önce el atmalı ve usulsüz olarak yapılan bu uygulamadan bir an önce geri adım atılmalıdır” dedi.

Önceki İçerikİTSO yönetimi Vali Lekesiz’i makamında ziyaret etti
Sonraki İçerik“Tosçelik ailesine teşekkür ederim”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.