Guinness adayı kilim ortada yok!

kilim kayboldu
Hataylı dokuma ustası Abdullah Akar, Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için 39 günde tamamladığı, 35 metre boyunda, 81 metre genişliğinde ve 1 milimetre kalınlığındaki dünyanın “en uzun”u olduğunu söylediği kilimin sergilenmek üzere kendinden alındığını ancak bir daha teslim edilmediğini öne sürdü.
Akar, Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, büyük bir zahmetle dokuduğu kiliminin akıbeti hakkında bir süredir sorun yaşadığını söyledi. İstanbul Hatay Günleri Fuarı’na götürülen kilimin ulusal basın önünde tanıtımını yaptığı ifade eden Akar, fuarın son günü yün konusunda sponsorluk yapan Hataylı İşadamları ve Bürokratları Derneği üyesi bir kişinin kilimin Alman Konsolosluğunda sergileneceğini belirterek kendisinden aldığını anlattı.
Aradan 15 gün geçtikten sonra o kişiyi arayarak kilimi istediğini aktaran Akar, “Kilimi verdiğim kişi kendisinde olmadığını, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından Alman Dayanışma Vakfına Bağışlandığını belirtti. Belediye Başkanı Savaş’tan randevu talebinde bulundum. Fakat randevu talebim cevaplanmadı. Kilimin en kısa zamanda bana teslim edilmesini istiyorum. 39 günde dokuduğum 35 metre boyunda, 81 santimetre eninde ve 1 milimetre kalınlığındaki kilimimin iki aydır nerede olduğu bilmiyorum” diye konuştu.
Akar, kilimin teslim edilmemesi durumunda yasal yollara başvuracağını sözlerine ekledi. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kilimi sadece fuarın ilk günü gördüğünü söyledi.
Kilimi İstanbul Hatay Günleri Fuarı’nda ilk gün gördükten sonra bir toplantı için Marsilya’ya gittiğini ve bu konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ifade eden Savaş, “Kilimin nerede olduğunu bilmiyorum. Bu konudan haberdar değilim. Sadece fuarda ilk gün gördüm. Benim olmayan bir şeyi ben ne yapayım. Bu konularla uğraşacak değilim ve çok yoğunum. Kilimden hiçbir şekilde bilgim yok” dedi.

Önceki İçerikErten, “Ülkemize, kentimize ve kardeşliğimize sahip çıkalım”
Sonraki İçerikKırıkhan’da Picasso tablosu ele geçirildi!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.