Sağduyu Platformu ‘Sağduyu’ Çağrısı Yaptı!

platform
İskenderun Sağduyu Platformu Üyeleri son günlerde Türkiye’de ve İskenderun’da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptılar.
Açıklama şöyle:
“Taksim Gezi Park’ı olaylarına destek olmak amacıyla düzenlenen eylemler, hoşgörü, huzur ve sükun kenti İskenderun halkını ve esnafımızı derinden üzmüş ve tedirgin etmektedir. Kaos ve şiddete başvurulmadan,demokratik hakların ve protestoların kullanılmasını elbette ki çok önemsiyoruz.
Ancak eylemlerde marjinal ve art niyetli kişi ve grupların varlığı gösterilerin haklılığına gölge düşürmüş ve maalesef etkisizleştirmiştir. Nitekim çevre ve yeşili koruma adına yapılan bu eylemIerde bir çok ilimizde kamu malları ve işyerlerine verilen zararlar, yeşili ve çevreyi korumak bir yana savaş alanı görüntüsü vermektedir. Bu süreçte, medeniyetlerin beşiği, kültürler mozaiği İskenderunumuz da nasibini almıştır.
Bu provakatif eylemler ışığında bir takım istenmeyen hadiselerin yaşanması, birbirimize sımsıkı bağlandığımız birlik ve beraberlik imajımız ve medeniyetlerin beşiği olan Hatay’ın ismini zedelemektedir.
Demokratik bir kültür içinde yapılan tüm tepkileri anlayışla karşılıyoruz.
ancak, özgürlük aramak için yola çıkılmışken, bir başkasının özgürlük alanına girilmesini de doğru bulmuyoruz.
İstanbul’da başlayan ve bugün farklı boyutlara ulaşan bir takım gayri meşru olaylar kamu binaları ve kamu personeli hedef alınarak büyütülmek istenmektedir. Bu olayları ve davranışları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Buradan Gençlerimize seslenmek istiyoruz; provakatif eylemler de kendinizini kullandırmayın ve kullanmak isteyene de müsaade etmeyin. Ülkemizin teminatı olan gençlerimizin taş ve sopalarla meydanlara inmelerini değil, fikirleri ve görüşleri ile toplumsal arenalarda yer almalarını istiyoruz.
Bizler yüzyıllarca bu güzel kentte kardeşçe yaşamayı başarabilen ve tüm renkleriyle mozaik oluşturan bir atmosfere sahibiz. Türkiye’nin en büyük zenginliği farklılıkları bir arada tutuyor olmasıdır. Türkiye’yi bu seviyeye ulaştıran da birlikte yaşama kültürüdür.
Bugün burada toplanan tüm sivil toplum kuruluşuyla beraber diyoruz ki;
Hatay’daki bu zenginliğimizi hep birlikte ileriye taşıyalım.
Demokratik zeminde, sağduyu içerisinde, kimsenin özgürlüğüne girmeden, özgürce ve kardeşçe yaşamaya devam edelim.
Aşağıda imzası olan bizler, başta gençlerimiz olmak üzere bu eylemlere destek veren tüm vatandaşlarımızdan, öncelikle bu eylemleri bitirmeye, sağduyulu davranmaya, ölçüyü kaçırmamaya ve kentimizin imajını korumaya davet ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’daki protesto gösterilerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert kardeşimize de Allah’tan Rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyoruz. Adana 05.06.2013 gecesi görev başında şehit olan Başkomiser Mustafa Sarı’ya da Allah’tan Rahmet Ailesine ve Emniyet camiasına baş sağlığı diliyoruz.

SAĞDUYU PLATFORMU
İskenderun Sağduyu Paltformu Üyeleri
Kayseri İli Yardım Hatay Şubesi
İskenderun Yörükler Derneği
İskenderun Sağlık Sen
Marder
Ermeni Kilisesi
İskenderun Eğitim Bir-sen
İHH İnsani Yardım Vakfı İskenderun
Sarılar Yardımlaşma Derneği
İskenderun Belediye. Musiki. Derneği
Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şubesi
İskenderun Diyanetsen
Akdeniz Gençlik ve Eğitim Derneği
Arap Mahallemi Derneği
Mehmet Akif Camii Derneği
İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği
Kilis Kültür Derneği
Körfez Eğitim Yardım Derneği

Önceki İçerikGürsel Tekin, Eylemde Ölen Gencin Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu
Sonraki İçerikMezun oldular, doyasıya eğlendiler!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.