Eğitim-İş Sendikası iş bırakma eylemine katıldı

eğitim iş (4)
İskenderun Eğitim-İş Sendikası Taksim’de yaşanan olaylarla ilgili sendika olarak iş bırakma eylemine katıldılar. Sendika binası önünde toplanan üyeler Şehitpamir ve Ulucami caddesi üzerinden sloganlar atarak havuzlu çarşıya geldiler. Burada Sendika Başkanı Hasan Kuş
Açıklama yaptı. Kuş, “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye kadar her şey özelleştirilecek ve tamamen paralı hale getirilecektir. Özelleştirmenin önünde en büyük engel olan iş güvencemize saldırmasına izin vermeyeceğiz. İş güvencemize sahip çıkacağız. Çünkü iş güvencesi geleceğimize güvenle bakmak demektir. İş güvencemizin ortadan kaldırılması demek, başta örgütlenme özgürlüğü olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerimizin elimizden alınması demektir. İş güvencesinin ortadan kaldırılması 2,5 milyondan fazla kamu çalışanının rotasyona tabi olması, göçebe hayatına mahkûm edilmesi demektir. Esnek ve kuralsız çalışma demektir. Performansa dayalı, işverenin iki dudağı arasına bağlı ücrete mahkûm olmak demektir.
Eğitim-İş olarak siyasal iktidarın aşımızı ve işimizi elimizden almaya, ülkeyi emperyalizme talan ettirme politikalarına ve bu politikalarını uygulamak için halkımız üzerinde estirilen teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Dün olduğu gibi aşımıza da işimize de ülkemize de sahip çıkacağız. Bu uğurda ne bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli de ödemeye hazırız. Çünkü bizim bağımsızlık ve özgürlüğümüz emperyalistler ve onların mandacı-işbirlikçilerinden değil, Mustafa Kemal’den, Kuva-i Milliye şehitlerinden mirastır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.