“İçme suyundan doğan zararlarınız için mahkemeye başvurabilirsiniz”

ercüment kimyon1
İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, belediyenin içme suyu bağlantı ücretleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulunurken, vatandaşların bilmesi gereken bazı ayrıntılarında altını çizdi.
İskenderun Belediye idaresinin içme suyu ile ilgili vatandaşlardan toplayacağı paranın çok fazla olduğunu ve bunu defalarca mecliste gündeme getirdiğini kaydeden Kimyon,
“Belediye idaresinin bu tutumu belediye meclisinin almış olduğu karara aykırı olan bir tutumdur. Meclis abonelere biçtiği içme suyu bağlantı ücreti olan 522 TL. yi her abone 24 ayda öder. Diye karar almıştır. Meclis kararından İdare ile su aboneliği olan vatandaş arasında bir taahhütname şarttı yoktur.” Dedi ve İskenderun Belediyesinin bu davranışının adalet ve hukuk kavramlarına aykırı olduğunun altını çizdi. Kimyon açıklamalarının devamında, belediye meclisinden geçen bu kararın kesinlikle yasalara aykırı olduğunu ileri sürerken, içme suyundan gelecek para ile birlikte ayrıca İller Bankası’ndan da 20 Milyon TL istendiğini aktararak, “Burada vatandaş yine mağdur oluyor. Halkımız zaten geçimlerini zor sürdürüyor. Birde üstünü üslük içme suyu için ödeyecekleri tutar onları oldukça zor durumda bırakacak. Zaten içme suyu gibi en temel ihtiyaçlar belediyenin asli görevlerinden bir tanesidir. Ancak İskenderun Belediyesi bunun faturasını halka kesiyor. Bu kesinlikle yasalara aykırıdır. Bir belediye başta halkının menfaatlerini düşünmek zorundadır. Fakat İskenderun Belediyesi’nde böyle bir davranış görmüyoruz” şeklinde konuştu.
İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon ayrıca, içme suyu bağlantı çalışmalara değinerek, vatandaşların bir konuda dikkatini çekti. Çalışma yapılan yerlerde sürekli tahribat olduğunu, bir yerde yapılan çalışmanın ardından herhangi bir asfaltlama ve düzeltme çalışmaları yapılmadığını kaydeden Kimyon, “Birçok vatandaşımız bu konuda oldukça sıkıntı çekiyor. Her yer toz duman. Bununla birlikte araçlar da ciddi ölçüde hasar görüyor. Eğer vatandaş içme suyu nedeniyle bir vatandaş zarar görüyorsa zararını temin etmek için mahkemeye gidebilir” şeklinde uyarılarda bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.