Palmiye Hastanesi hemşireleri onore etti

palmiye hastanesi (3)
Özel Palmiye Hastanesi, Hemşireler Haftası çerçevesinde bir etkinlik düzenledi. Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Yılmaz Şahutoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hemşirelik Haftası Pazar gününe denk düşmüştü. O yüzden bir araya gelemedik. Haftanın yoğunluğundan dolayı da son güne bıraktık. Yönetim olarak sizlerle bir arada olmak mutluluk vericidir. Çalışan hemşirelerimizin, emekçilerimizin Hemşirelik hastası kutlu olsun. Emeklilerinize ve yüreğinize sağlık! Yoğunluktan dolayı sizlerle çok az bir şekilde bir araya geliyoruz. Ama bugünkü manzara beni heyecanlandırdı. Bu kadar dinamik bir genç bir ekiple olmak mutluluk verici! Emek ve özverilerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hemşirelik sağlık sektörünün vazgeçilmez ve kutsal alanlarından bir tanesidir. Tarihsel süreç içerisinde hemşirelik görevi dünyada birçok ülkede ciddi anlamda canlı bir şekilde icra edilen bir meslektir. Hemşirelik tıp mesleğinin en önemli hizmet alanlarından bir tanesi haline geldi.
Bizim ülkemizde Kızılay’ın kuruluş ile ilk hemşireler yetiştirilmeye başlandı ve buradan yetişen hemşireler Balkan savaşında ve birinci dünya savaşında yaralı askerlere tedavi hizmeti vermeye başladılar. O gün bugündür hemşirelik tıbbın vazgeçilmez mesleği oldu. Hekimlerimiz ne kadar kaliteli hizmet yapıyor olursa olsun tedavi sürecini bire bir yapan ve takip eden hemşirelerimizdir. Bu konuda büyük bir emeğiniz söz konusu. Bu emeğinize saygı duyuyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.
Daha sonra Palmiye Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Seval Kirmit, günün anısına başhemşireye bir plaket takdim etti. Daha sonra pasta kesilerek Hemşireler günü tatlı bir ikram eşliğinde kutlandı.

Önceki İçerikÇakır: “Ateş düştüğü yeri yakar”
Sonraki İçerikBakan Yardımcısından Zarar Görenlere Sözlü Teminat
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.