Savaştan kaçtılar, denizde boğuldular!

suriyeli bogulma
İskenderun’da denize serinlemeye giren Suriyeli sığınmacı üç çocuktan biri boğulmaktan son anda kurtarıldı, biri boğuldu, biri de azgın dalgalar arasında kayboldu. Sahil güvenlik kaybolan Suriyeli çocuğu uzun süre denizde aradı.
İç çatışmalardan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve İskenderun’da yaşamlarını sürdüren Suriyeli vatandaşların beş çocuğu sahilde gezinirken, üçü serinlemek için denize girdiler. Yelken Kulübü civarında denize giren Suriyeli çocuklar dalgalara kapıldılar. Kıyıda bulunan iki arkadaşının yardımıyla Suriyelilerden sudan çıkartılarak kurtarıldı.
Bu arada olay yerine ulaşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri karadan, Sahil Güvenlik ekipleri de denizden, dalgalara kapılan üçüncü Suriyelinin bulunması için balık adamlarla birlikte arama tarama çalışmaları başlattı.
Sahil güvenlik botu, balıkçı tekneleri ve balıkadamların yardımıyla denizde cansız bedenine ulaşılan Yusuf Sarca (10) Ambulansla Hastaneye götürüldü.
Görgü tanıkları ve Suriyeli çocuklar, tercüman yardımıyla, denizden çıkartılanlardan ikisinden birini babalarının alıp Hastaneye götürdüğünü, dalgalara kapılan üçüncü çocuğun ise akıbetinin ne olduğunu bilmediğini söyledi.
Suriyeli çocuğun anlattıklarını aktaran bir vatandaş da şunları söyledi:
“Suriyeli 5 çocuk denize girmişler. İkisi kıyıda sığ yerde yüzerken, diğer üçü de biraz açılmışlar. Kıyıda bulunan iki çocuktan birini babası almış, birisi şu an dışarı kaybolmuş. Denizde olan üç çocuktan biri daha kıyıya çıkmış. İki tanesi de el ele tutuşarak denizin içinde kalmışlar.”
Sahil Güvenlik Botu ve balık adamlar denizin azgın dalgaları arasında kaybolan üçüncü Suriyeli çocuğu bulmak için arama- tarama çalışmalarını sürdürüyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.