SU TAMAM DA, YOLLAR NE OLACAK?

meclis7
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 11 maddeyi görüştü. Mayıs ayının ikinci oturuma Belediye Başkanı Dr. Yusuf bu kez katılım gösterirken, İmar eski Müdürü Azim Şahin’in görevden alınmasına yönelik soruları da yanıtsız bıraktı.
Gündemdışı yapılan konuşmalarda su şebekesiyle ilgili sorular ağırlıktaydı.
Ercüment Kimyon, Başkan Civelek’e “Su şebekesi çalışmalarında borular döşendikten sonra asfalt işini ilgili firma mı, yoksa belediye mi yapıyor? Belediye yapıyorsa, bu parayı ihaleden düşüyor mu? İller Bankası’ndan alınan kredinin tutarı nedir? Ne kadarını kullandık ve keşif artışı olmuş mudur? diye sordu..
Civelek, “şebeke çalışmalarından sözederken olayı ileride olabilecek su savaşlarına getirdi. “Dünya’da taşlar yerinden oynuyor” diyerek, elbisenin dar geldiğini, özgürlüklerin öne çıktığını ve kan gruplarından sözetti..
Hatta bir ara, “Güneşte fazla kalırsanız, esmerleşirsiniz” dedi..
Herkes birbirine bakındı..
Artık anlatılanların suyla, şebekeyle ne alakası varsa?
Neyse; bir önemli konuya da DP’li Ali Kılıç Çirkin işaret etti..
Dedi ki;
“- Belediye vergi borcu ödemiyor mu? SSK primleri aynı keza.. Bankada kredi borçları artmış. Piyasa borçları 20 milyon lirayı bulmuş. Hani borç bitmişti?”
Bu arada Ali Kılıç Çirkin sayesinde öğrendik ki; 51 milyon giderin 31 milyon lirası işçi ücretlerine gidiyor. İyi mi?

KÖRÜ KÖRÜNE MUHALEFET OLMAZ!
AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, mecliste sürekli yükselen itirazlara karşılık söz istedi. Erten, “Biz güzel olan yatırımların yanında duruyoruz diye, eleştiriliyoruz. Olabilir! Eleştirilere karnımız tok. Biz şunu biliyoruz ki, körü körüne muhalefet olmaz. Devlet’te devamlılık esastır. Herkes birşeyler yapmaya çalışıyor. Biz yanlışı eleştiriyor, doğruları destekliyoruz. Bugün suyla birlikte, yıllık 4 milyon liralık elektrik tasarrufu sağlanacak. Bunun neresi kötü? Su şebekesi hayati bir çalışmadır. Zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Ama lütfen neticeye bakalım. Biz buradan maaş almıyoruz. Ama her dakika İskenderun için çalışıyoruz. Vatandaş bizden görev bekliyor, kavga veya sorun değil.. Bugüne dek, İskenderun’un yatırımlarına destek çıkan, birlikte uyum içinde çalıştığımız milletvekilimize, ilçe başkanımıza ve meclis üyesi dostlarıma teşekkür ediyorum” sözleriyle, İskenderun’un geleceği adına dayanışma çağrısı yaptı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DE VAR!
Başkan Civelek, Doğan Erten’in konuşması sırasında duygulandı. Civelek, “iskele var, şebeke var, nikah salonu var” sözleriyle yatırımların yoğunluğuna vurgu yapmak istediği sırada, CHP’li Ali Çıtanak, “Kentsel dönüşüm de var” ifadesiyle, Numune Mahallesi’nde bir türlü başlamayan kentsel dönüşüm yatırımına atıf yaptı, çuvaldızı idareye batırdı.

LAFTA KALMASIN!
CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Çıtanak konuşmasının devamında, gündemin 6. ve 7. Maddesi olan, İskenderun’da bulunan 14 adet Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, inşaatını kendileri yapmak üzere arsa tahsis edilmesi ile ilgili AK Parti’nin yazılı önergesi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporuna değindi. Çıtanak, “Esnaf, ekonominin bel kemiğidir. Bugün onların bir talebi varsa, yanında durmalıyız. Esnaf odalarının bu talebi yerindedir. Arsa istiyorlarsa yer gösterelim, omuz verelim. Kendilerine destek çıkmalıyız neticede. Ayrıca 28 mahallede, muhtar evleriyle ilgili bir çalışma başlatalım. Bir sonraki meclis oturumunda gereğini yapalım. Muhtarlarımız bizim canımız, lütfen lafta kalmasın” açıklamasında bulunarak, idarenin işi sıkı tutmasını istedi..

ÖNEMLİ OLAN HALKA HİZMETTİR!
Gündeme gelmesi üzerine, içmesuyu şebekesinin değişimine ihtiyaç olduğunun bilindiğini, önemli olanın yapmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf Civelek, “15 yıldır biliniyor ki içmesuyu şebekesinin değişimine ihtiyaç var. Bize nasip oldu. Çalışmalar son kertesine gelmiştir. Önceden proje hazırlanmıştı ama bu proje yenilendi, güncellendi, değişti. Şu andaki proje artık eski proje değil. Önemli olan yapmaktır. Bu memlekete kim bir çivi çakmışsa Allah razı olsun. Ben de İskenderun’a teleferik lazım derim. Basit teleferik projemiz de var. Önemli olan yapmaktır” dedi.
Halkın parasının her kuruşun harcanmasında çok titiz davranıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. 13 Mayısta son kalan yağmursuyu kanalları ve kanalizasyon ihalesi var, yani altyapı. Altyapı sıkıntılıdır ama bundan sonra da İskenderun’da taşkın ve sel tehlikesi yaşanmayacak. 2006’da gördük, seli yaşadık. Bunu önlemek için yatırım yapıyoruz. Önemli olan halkın ihtiyacının karşılanmasıdır. Önemli olan halka hizmettir” şeklinde konuştu.

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.