Kardeşlik duygularımız daha da güç kazanacak

kutlu dogum payas
14 – 20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kapsamındaki program Payas Kalesi içerisinde, Payas’ta görev yapan din görevlileri tarafından gerçekleştirildi. Programda ilahiler söylendi, Antakya Mehter Takımı’nın konseri ilgiyle izlendi.
Kutlu Doğum programında bir konuşma yapan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Yüce Yaratıcımızın, insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, insana dair bütün güzellikleri ve tüm ahlaki erdemleri kişiliğinde toplayan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberimizin kutlu doğumu, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayı; bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşudur. Onun için, bu günler, Hz. Peygambere olan sevgimizin pekiştirileceği, birbirimize karşı olan kardeşlik duygularının da güç kazanacağı günlerdir.
Peygamber Efendimiz, merhamet, barış, hoşgörü, ahlak ve şefkati kendi yaşamından insanlığa aktarmış ve her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüştür. Akıllara, kalplere ve ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ etmiştir. Peygamberimizin anlam ve değer yüklü ilahi mesajları günümüzde de insanlık için önemini ve değerini korumakta ve gelecek için ihtiyaç duyulan güveni içinde barındırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası´nın tüm vatandaşlarımıza ve İslam âlemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Program sonunda Dörtyol Müftüsü Ali Yazıcı, Belediye Başkanı Bekir Altan’a maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.