“Yalan, yanlış konuşmayın!”

ahmet dönmez (1)
AK Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, ‘su bağlantı ücretleri’ hususunda MHP, DP Grubu ve Ercüment Kimyon’un kamuoyunu yanıltmaya yönelik hal ve hareketler içinde olduğunu ileri sürerek, “Raporlar ve kimin neye imza attığı ortada. Birileri bizim suç işlememizi istiyor ama, başaramıyorlar. İskenderun Halkı herşeyin farkında” diye konuştu. Dönmez; AK Parti grubunun, İskenderun’un menfaatlerine yönelik her hizmetin yanında olduğunu söylerek, idarenin olumsuz yönlerinin de karşısında olduklarını aktardı. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, su bağlantı ücretleri hususunda gereksiz yere polemik havası yaşatıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

BÜTÇEDE AK PARTİ’NİN İMZASI YOK!
“2007 yılında hazırlanan bütçe komisyon raporunda, plan ve bütçe komisyonunda bulunan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran’ın imzası bulunmamaktadır. Bizim altına imza atmadığımız bütçe komisyon raporu CHP’nin meclis grubunda geçmiştir. Oylama işaret usulüyle yapılmıştır. Bütçeye konan su bağlantı ücretleri, 8 Ekim 2007 yılında alınan kararla ‘su gelecek’ diye 2008’de uygulamaya geçmiştir. İki yıl aynı şekilde bütçeye konmuştur. 2011’ de su ihalesi yapılmış, aynı abone su bağlantı ücreti 402 lira artı KDV maliyetle karar alınmıştır. 2013 bütçesinde ise komisyon olarak şerhimiz olmasına ve bütçenin tamamına ‘ret’ vermemize rağmen, 15-15 eşit oya karşılık başkanın oyuyla bütçe geçmiştir. Bunda AK Parti’nin hiçbir fonksiyonu yoktur. Sorumluluk tamamen CHP’ye aittir. Burada MHP Grup Başkan Vekili Sayın Garip Şandır ve Ercüment Kimyon devamlı polemiklere girmekte ve yalan/yanlış bilgilerle kamuoyunun kafasını karıştırmaktadırlar. CHP’nin güdümüne giren Garip Şandır ve ekibi, tamamen tribünlere oynamakta, su bağlantı ücretinin düşürülmesiyle ilgili verdiği önergenin teknik olarak kanunen geçmeyeceğini kendisi de çok iyi bilmesine rağmen, tamamen halkın kafasını karıştırmıştır. Şandır, bizi suçlayarak, bir yerlere gelmeye çalışsa da başarılı olamayacaktır. Çünkü, kamuoyu kimin ne yapmaya çalıştığını, mecliste olup bitenleri de gayet iyi takip etmektedir.”

KAVGADAN DÖVÜŞTEN YANA OLMADIK
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, ‘grupla’ ilgili eleştirilere de verdiği yanıtta, “Bizim Grup Başkan Vekilimiz Sayın Doğan Erten, idarenin zaman zaman yaptığı hizmetleri açıklamaktadır. Biz her zaman grubumuzla birlikte şunu iddia ettik. Dedik ki, 29 Mart seçimlerinde İskenderun halkına bir sözümüz vardı. Halkımız artık mecliste, siyasi arenada kavga dövüş istemiyor. İskenderun halkının menfaatlerine odaklı hizmetlerde, örneğin nikah salonu, köprü, iskele, su şebekesi hep kent menfaati taşıyordu. Bunlar güzel hizmetler. Bunları görmezden gelmek bizim açımızdan doğru değildir. Ama MHP, DP Grubu ve Ercüment Kimyon sürekli güzel hizmetleri görmezden gelip, itiraz edip, İskenderun’un önünü tıkamaya yönelik çalışma içerisinde olmuşlardır. CHP ise kendi grubunda ikiye, üçe bölünmüştür. Herşey ortada..” açıklamasında bulundu.

İSKENDERUN’A ZARAR VERİYORLAR!
Bu tarz çıkışların İskenderun’a zarar verdiğini söyleyen Dönmez, “Bir de CHP, Türkiye’nin idaresine talip olmayı hedefliyor. Böyle bir CHP ülkeyi nasıl idare edecek? Biz öyle değiliz. Grup olarak iddia ediyoruz. İskenderun’un menfaatlerine uygun her projede, devamlı destek oluyoruz. İdarenin de olumsuz yönlerini eleştirip, karşısında oluyoruz” şeklinde konuştu..

BELEDİYECİLİK AK PARTİ’DEN SORULUR!
Yaklaşan yerel seçimler hakkında da görüş bildiren Dönmez, “AK Parti, belediyeciliği en güzel yapan teşkilattır. Mesela Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, Konya gibi şehirler güzel örneklerdir. Hiçbir belediye başkanı, meclis üyesi kendi menfaatini düşünmeyip, bulundukları şehrin çıkarları doğrultusunda hareket etmiş ve şehirlerini güzelleştirmişlerdir. Bu güzel tabloyu MHP’li ve CHP’li belediyelerde göremiyoruz. Bizim siyasi ahlakımız dürüstlük, efendilik, halka hizmettir. Öyle olmasaydı, bugün İskenderun Belediye Meclisi’ni kilitleyecek güce sahiptik. Hiçbir hizmetin gelişini sağlamazdık. Fakat öyle yapmadık. İskenderun; AK Parti Belediyesi olduğu gün, Büyükşehire ve İskenderun’a da bu modeli uygulayacağız. AK Parti emin adımlarla gümbür gümbür geliyor. Altyapısıyla, üst yapısıyla, çılgın projelerle İskenderun’u yaşanılır bir kent haline getireceğiz. Belediyecilik bizim işimiz. Bundan hiçbir siyasi partinin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerik“Başkan Civelek uyuyor, daire müdürleri odalarında göbek büyütüyor”
Sonraki İçerikİşte böyle çarparlar!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.