İl İdare Şube Başkanları toplantısına Vali Lekesiz başkanlık etti

il idare toplantı2
İl İdare Şube Başkaları Toplantısı, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, gerçekleşti. Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Ömer Akın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen, Vali Yardımcıları Kadim Doğan, Hakkı Ünal, Orhan Mardinli, H. Volkan Köksal, Fahrettin Göncü ve Şahin Bayhan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile İl İdare Şube Başkanlarının katıldığı toplantıda, kurum ve kuruluşlarımızın amirleri, faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.
Vali Yardımcısı Kadim Doğan, “Doğalgaz Faaliyet Raporu’ hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Vali Yardımcısı Doğan, doğalgaz abonesi olan kamu kurum ve kuruluşların sayısının Nisan ayı itibarı ile 30, abonelik işlemi devam eden kamu kurum ve kuruluşlarının sayısının ise 63 olduğunu söyledi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, ilimizde devam eden talasemi ile mücadele konusunda katılımcılara bilgi verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ise, ‘Koruyucu Ailede Gönül Elçileri’ projesi hakkında bilgi verdi. Aldatmaz, proje kapsamında toplam 143 çocuğumuzun aile ortamına kavuşturulduğunu söyledi. 75 çocuğumuzun sosyal- ekonomik destek sağlanarak öz ailelerine, 25 çocuğumuzun koruma kararı kaldırılmak suretiyle öz ailelerine, 43’ünün koruyucu aile talebi olan yakın akrabalarına, 23’ünün ise koruyucu aile talebi olan akraba olmayan ailelere verildiğini kaydetti.
İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ise, SODES kapsamında geliştirdikleri ‘Sporda Buluşalım’ projesi hakkında bilgi verdi. Kılıç, Antakya Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında; gençlerimizi uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmayı, bu alanda hem gençlerimizi hem de ailelerini bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi de, Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında sürdürülen çalışmaları anlattı. Müdürlük olarak plan kapsamında 2012 yılında gerçekleşen faaliyet sayısının 200, 2013 yılında planlanan faaliyet sayısının 221, başlanılan faaliyet sayısının 72, tamamlanan faaliyet sayısının ise 5 olduğunu söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.