CHP’li seçmenler bile belediyeden şikayetçi

ibrahim gül (1)
MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, 4 yılı dolduran İskenderun Belediyesi yönetimini adeta topa tuttu. İskenderun Belediyesini idare edenlerin bu şehirde yaşayan insanların beklentilerine cevap veremediğini kaydede Başkan Gül, belediye yönetimini göreve getiren CHP’li seçmenlerin bile belediyeden şikâyetçi olduğunu söyledi.
Her şey çok güzel olacak’ sözleriyle vatandaşı oyalamaktan öteye gitmeyen beceriksiz yönetim kendine inananları da mahcup etmiştir” diyerek yönetime tepkisini sert bir dille ifade eden MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, “İskenderunumuza genel olarak bakıldığında iyi temizlenmeyen cadde ve sokaklar, her gün kazılıp bırakılan yollar, keşmekeş olmuş trafik düzenlemeleri, artarak devam eden görüntü ve gürültü kirliliği, İskenderun’da yaşayan herkesi canından bezdirmiştir. Şehrin huzurunu temin etmekle büyük bir sorumluluğu olan İskenderun belediye yönetimi her fırsatta şehri mafya bozuntularından kurtardıklarını söylemekle ve bununla övünmektedir. Fakat bunun böyle olmadığını görmeleri için dönüp çevrelerine bakmaları yeterli olacaktır. İskenderun’u mafyadan temizledik diyenler şehirde mafya gruplarının oluşmasına zemin ve ortam hazırlamıştır” dedi.

BELEDİYE ARAZİLERİ KANUNSUZ İŞGAL EDİLİYOR
Ruhsatsız işyerleri açanlara göz yumulduğunu, belediye arazilerinin kanunsuz işgal edildiğini ileri süren Başkan Gül, “Belediye taşınmazları kiraları ödenmeden kullanıldı. Ve belediye yönetimi bunları yapanlar karşısında aciz ve çaresiz kalmaktadır. Bu basiretsiz tutumun sahipleri şehrimizde kanunsuzların önünü açmaktadır. Kendi mafyalarını yaratarak huzuru sağlamaya çalışanlar yanılmaktadır. İskenderun belediyesi iyi yönetilmemektedir. Hem siyasi anlamda, hem de ekonomik anlamda sınıfta kalmış bir yönetim iş başındadır. Geride bıraktığımız dört yıl içinde belediye gelirleri azalmış, tahsilat alanları daralmış, hizmet kalitesi düşmüştür. Fakat her ne hikmetse bu hizmetlere karşılık ödenen maliyetler artmıştır. ‘İskenderun Belediyesi’nin borçlarını ödedik, İskenderun’un namusunu temizledik’ diyenlerin yalan söyledikleri de son faaliyet raporunda kendileri tarafından verilen rakamlarla yalan olduğu gün yüzüne çıkarılmıştır. Belediyeyi devraldıkları 2009 yılındaki belediye genel borcu 199 milyon dan 241 milyon yükselmiştir. İskenderun Belediyesi’nin başarısızlığı yalnızca CHP’li belediye yönetimi ve meclis üyelerine ait değildir. Bu kötü yönetimin bir diğer suçlusu da dört yıldır belediye meclisinde CHP ile ittifak yapan AK Parti yönetimi ve meclis üyeleridir. İskenderun Belediye başkanlığını kazanacağız diye beyanatlar veren AK Parti’nin belediye meclisindeki tavır ve tutumunu anlamakta herkes gibi bizde güçlük çekiyoruz. AK Parti’nin içinde bulunduğu bu durum tam bir ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ durumudur. İskenderun Belediyesi’nin iyi yönetilmediğinden bahseden AK Parti’li meclis üyeleri, CHP’li meclis üyelerinden daha fazla bir sayıyla faaliyet raporuna evet demektedir. Belediyede iktidara talip olanlar mevcut iktidara basamak olmanın değil, kendi projelerinin hayata geçirilmesinin çabasını sarf etmelidirler” diye konuştu.

İÇME SUYU ŞEBEKESİ İÇİN 520 TL DEĞİL, 100 TL ALINSIN
Açıklamasının sonunda İskenderun Belediyesi’nin su bağlantı adı altında her su abonesinden 520 TL talep ettiğini vurgulayan Başkan Gül, “İçme suyu şebekesinin yenilenmesi dolayısıyla tahsil edilmek istenen bu miktar geçim sıkıntısı çeken insanlarımızı zora sokmuştur. Katkı payı altında vatandaştan toplanacak bu para içmesuyu şebekesinin yenilenme maliyetinden daha fazladır. Dolayısıyla içmesuyu şebekesinin yenilenme masrafı İskenderun’da yaşayan vatandaşlarımıza yüklenmektedir. MHP belediye meclis üyelerinin çabalarıyla gündeme alınan bu katkı paylarının abone başına 100 TL olarak düzenlenmesini talep etmekteyiz. İnsanlarımızın çıkarlarını korumakla sorumlu belediye meclis üyelerine çağrımız bu düzenlemeye destek olmalarıdır” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikİskenderun OSB yönetimi Vali Lekesiz’e konuk oldu
Sonraki İçerikTosçelik Fen Lisesi YGS’de yine farkını konuşturdu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.