İstanbul semaları dilek fenerleri ile aydınlandı

hatay günleri fener (8)
İstanbul’da Hatay Günleri etkinliği kapsamında Kabataş İskelesi’nde toplanan protokol üyeleri, havanın kararması ile beraber bin dilek fenerini ateşleyerek gökyüzüne bıraktılar. Dilek fenerlerinin gökyüzünde süzülürken oluşturduğu görüntüyü çevreden ilgi ile izleyen İstanbullular da dilek fenerlerini gökyüzüne bırakarak bu heyecana ortak oldular. İskelede düzenlenen törene Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz eşi Zehra Lekesiz ile birlikte katıldı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Salih Güder de, maddi varlıkların; insanoğlunun emeği ve dünyevi uğraşları karşılığında elde edilen değerler olduğunu ancak bu değerlerin esas gayesinin, insanın, mutlu, kamil, iyi insan olabilmesi için kullanıldığı taktirde insana hizmet eden bir varlık olacağını söyledi. Prof. Dr. Güder, “Bugün dünyevi ihtiyaçlarımızı karşılarken ruhumuza da hizmet eden bir niteliğe kavuşabilmesi için, değerler eğitiminin insanı tekrar insan yapan, onun içindeki arzulara, beklentilere ve heveslere dokunan şekilde yeniden anlamlandırılması, insanı ve insanın hayatını kuşatan bir manaya büründürülmesi gerekir. Bugün Hatayımızda var olan ‘bir arada yaşama kültürü’ bunun güzel bir yansımasıdır’ diye konuştu. Antakya Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Yelkaya da, ‘Bugün hep Hatay konuşuluyor. Hatay’ın tüm güzelliğini, candan yaşanan kardeşliği tüm dünya izliyor ve bundan çok büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.
 İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, dünya kenti olan İstanbul’un, Türkiye’nin gerdanlığı gibi olduğunu vurgulayarak, ‘Her birimiz bu gerdanlığın birer mücevher taşıyız. Ama ben şunu iddia ediyorum ki, en büyük mücevher taşlarından biri Hatay’dır. Çaba ve çalışmalarla daha da parlayacak ve daha güzele doğru gidecek.’ diye konuştu.
 Konuşmaların ardından sevgi, barış ve hoşgörü adına hep birlikte bin dilek feneri uçuruldu. Gökyüzüne bırakılan dilek fenerleri semada hoş bir görüntü oluşturdu.
 Ardından katılımcılar hep birlikte tekneye geçerek dostluk, kardeşlik ve hoşgörü yemeğinde buluştular. Şarkıları ve türküleri ile geceye renk katan Reyhanlılı sevilen sanatçımız Gökhan Güney, Hataylı ve İstanbullu konuklarına unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede ayrıca etkinliğe katkı verenlere HATAYDER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar tarafından plaket verildi.

Önceki İçerikİ.D.Ç spor yine evinde takıldı: 0-1
Sonraki İçerikBelediye Başkanvekili Sonay çalışmaları yerinde inceliyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.