Hataylılar Taksim’de Buluştu

hatay taksim
Eyüp Feshane’de düzenlenen etkinliğine katılmak için İstanbul’a gelen Hataylılar, Taksim Meydanı’nda buluştu. Renkli görüntüler eşliğinde İstiklal Caddesi’nde yürüyen Hataylılar, daha sonra Taksim Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz künefe dağıttı.
Galatasaray Lisesi önünde toplanan Hataylılar, İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş yaparak, şehrin tanıtımını yaptı. Hatay Günleri için tasarlanan fayton da yürüyüşteki yerini aldı. Taksim Meydanı’na gelen faytona turistler ilgi gösterdi. Cumhuriyet Anıtı önünde bazı vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Meydanda vatandaşlara ücretsiz künefe dağıtıldı.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in de aralarında bulunduğu üst düzey yöneticiler meydana kurulan çadırda çay içti, sohbet etti. Halk oyunları gösterileri ile etkinlik sona erdi.
Hatay’ı tanıtmak için İstanbul’a geldiklerini anlatan Vali Lekesiz, “Hatay binlerce yıllık yerleşim yeri olmanın beraberinde getirdiği zengin bir kültürel çeşitliliğe sahip. Çok derin bir tarihi var. Zengin ve kültürel mirası var. İnsanı insan yapan değerlerin yazıldığı bir yer adeta. Hatay’ın tarihini incelediğinizde insanlığın ortak tarihine kadar gidiyorsunuz. Çok zenginliğimiz var. Ilıman iklimi ile farklı zirai ürünleri var” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.