Akçalı’da ‘Yumurta Bayramı’ coşkusu

yumurta bayrami1
Akçalı Beldesi’nde geleneksel ‘Yumurta Bayramı’ yöre halkı ve protokolün katılımıyla kutlandı. Akçalı Beldesi’nde düzenlenen etkinliğe İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve Akçalı Belediye Başkanı Ali Sabahoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, çevre belde belediye başkanları katıldı.
Akçalı Belde Belediyesindeki kutlama etkinliğinde, Kaymakam Su ve Başkan Civelek ile değer protokol üyeleri Bayram yemeğine katılarak, yumurta tokuşturdu.
Özellikle çevre belde belediye başkanları arasında, Büyükşehir yasasıyla ilk seçimde, belde ve köylerin Arsuz İlçesi’ne bağlanmasıyla, belde belediye başkanları da yumurta tokuşturarak, kimin belediye başkanı olacağı esprisi yapıldı. Akçalı Belediye Başkanı Sabahoğlu, her yıl 29 Mart’ta baharın gelişini şenlik havasında “Yumurta Bayramı” adıyla kutladıklarını, beldede panayır kurulduğunu söyledi. Kaymakam Su, geleneklerin asırlar boyu, nesilden nesile aktarılmasının yöresel kültürlerin korunması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Yumurta Bayramı nedeniyle Akçalı’da kurulan panayıra, gelen çevre sakinleri yaptıkları alışverişin ardından aileleriyle pikniğin tadını çıkardı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.