Gönül elçileri Belen’de buluştu

belen gönül elci
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan Koruyucu Ailede, Gönül Elçileri Projesi çalışmaları kapsamında Hatay Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce Belen Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı’nda gerçekleştirdiği tanıtım toplantısına Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Garnizon Komutanı J.Bnb. Fahri Semiz, Belediye Başkan Vekili Tekin Açıl ve eşi Gülşen Açıl, Emniyet Müdürü Gürsel Tabur ile eşi Nalan Tabur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve eşleri, meslek odaları başkanları ve STK’lar katıldı.
Tanıtım toplantısı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz’ın açılış konuşması ile başladı.
İl Müdürü Aldatmaz konuşmasında; görevlerinin çocuk, genç, yaşlı, engelli, kadın ve aile gibi toplumun tüm kesimlerine, özellikle dezavantajlı gruplara hizmet vermek olduğunu, toplum arasında elçi ve köprü olmanın temelini atmak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını arttırmak, gönüllülük kavramına yönelik bilinç oluşturmak amacıyla gönül elçileri projesinin hayata geçirildiğini ifade etti.
Aldatmaz ayrıca, ‘gönül elçilerinin üstlenecekleri roller ve hizmetler neler olabilir?’ sorusuna burada daha açık ve net bir bilgilendirme vermeyi amaçladıklarını söyledi.
Toplantıya katılan koruyucu ailelere söz verilerek duygu ve düşüncelerini, toplantıya katılanlara ifade edilmesi sonrasında, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın; Belen’de 36 ailenin koruyucu aile olmak için başvurduğunu ve 6 ailenin ise evlat edinmek üzere niyetlerini ortaya koyarak gerekli işlemlere başladığını, İlçede gönül elçisi sayısının bugün itibariyle 2020’ye ulaştığını açıkladı.
Tanıtım toplantısı, soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

Önceki İçerikUyar; ‘Barışı ve hoşgörüyü sürekli kılmalıyız’
Sonraki İçerik‘BEN BU İŞİ ÖĞRENDİM’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.