Hatay, Dünya’ya bir kez daha İstanbul’dan seslenecek

hatay günleri1
Hatay’ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamaya yönelik olarak geçtiğimiz yıllarda ilki Ankara’da yapılan, ardından İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilip, geleneksel hale getirilen ‘Hatay Günleri’, 2 Nisan-7 Nisan 2013 tarihinde, İstanbul’da Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin başta olmak üzere, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, dini cemaat liderleri, mülki ve idari amirler, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşecek olan fuarda, barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları verilecek, kültürel zenginliklerimiz, eşsiz mutfağımız, sanayiimiz, tarım ve turizm değerlerimiz tüm dünya ile bir kez daha buluşturulacak.
Beş gün devam edecek olan fuarı; bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, iş dünyasının, sanat, basın ve spor camiasının temsilcileri ziyaret edecekler.
Etkinliğin en güzel bölümlerinden biri olan yürüyüş, Üsküdar Belediyesi Orkestrası eşliğinde, Galatasaray Lisesi önünden başlayacak, ilimizin simgesi olan Defne ve Apollon’un üzerinde olduğu ve defne ağaçları ile süslü fayton önde olmak üzere pankartlarla Taksim Atatürk Anıtı’na kadar devam edecek. Defne ve Apollon yürüyüş esnasında vatandaşlara, mini paketlerde hazırlanmış, içinde ürün hakkında bilgilerin yer aldığı  ve ‘Barış, Hoşgörü ve Kardeşlik İli Hatay’ yazan defne sabunu ile lokum dağıtacak. Yürüyüş; ilimizin tüm dinamiklerinin ve ilimizde yüzyıllardır var olan sevgi, barış ve hoşgörünün temsilcileri ‘cemaat önderlerinin’ birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde büyük bir coşkuyla gerçekleşecek.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, ‘Bu zamana kadar gördüğü yerden başka bir yeri görmek, bu zamana kadar tattığı lezzetlerden daha muhteşem lezzetleri tatmak, hiçbir yere benzemeyen, sadece kendine benzeyen özel bir yere özgü ürünleri tanımak isteyen herkesi İstanbul’da Hatay Günleri’ne bekliyoruz, İstanbul’da Hatay Günleri, henüz Hatay’ı göremeyenler için de büyük bir fırsat olacak, zira bu fuarda tüm değerleri ile ‘Hatay’ı’ görecek, tanıyacak ve çok seveceksiniz’ dedi.

Önceki İçerikDört beldede elektrik yok
Sonraki İçerikModern Evler asfaltı geçti, yama bekliyor!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.