Hamursuz Bayramı’nda, birlik ve beraberlik mesajları verildi

vali bayram3
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, il protokolü eşliğinde Musevi vatandaşlarımızın Hamursuz Bayramı’nı kutladı.
Musevi vatandaşlarımızın ibadet yeri olan Havra’da gerçekleşen programa, Vali Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Vali Yardımcısı H.Volkan Köksal, İl Jandarma Komutanı J.Albay Mustafa Başoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı H.İbrahim Yelkaya, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Müftü Vekili Cafer Erol, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, protokol eşleri, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Kanlı, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Delüller, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, dil, din, ırk, renk, siyasi düşünce, felsefi inanç hiçbir ayırım gözetmeden Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altında hep beraber yaşadığımızı vurguladı.
Lekesiz, ‘Ne mutlu bizlere ki kimsenin telkinine, tavsiyesine gerek duymadan farklı diller, inançlar, dinler, etnik kökenler Hatay’da uyum ve ahenk içinde yaşıyoruz. Tıpkı Müslümanların, Hıristiyanların, Alevilerin bayramında bir araya geldiğimiz gibi yine bir Hamursuz Bayramı’nda Musevi vatandaşlarımızla beraberiz. Onların bayram coşkusunu yaşamak üzere ilimizin tüm dinamikleri ile bir aradayız. Bayramı hep birlikte kutlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz’ dedi.
Vali Lekesiz, Musevi vatandaşlarımızın bu coşkusunu paylaşmak üzere Havra’da bulunan tüm konuklara ve bu coşkuyu yüreklerinde hisseden tüm Hatay Halkına teşekkür etti.
Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu da, Hamursuz Bayramı’nın içeriği ve önemi hakkında bilgi vererek, bu coşkuyu kendileriyle paylaşan tüm konuklara teşekkür etti. Törende konuklara mayasız ekmek dağıtıldı.

Önceki İçerikKent Müzesi’nin restorasyon çalışması son aşamada
Sonraki İçerikMahalleler arası Futbol Turnuvası’nın fikstür çekimi yapılacak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.