Belen’e binlerce fidan dikildi

belen agac2
Belen Orman İşletme Şefliğince 21 Mart Dünya Ormancılık günü etkinlikleri çerçevesinde ağaç dikme faaliyeti gerçekleştirildi. Belen merkezinde Gür-İş Rüzgar Enerji sahasında bulunan ormanlık alanda düzenlenen etkinliğe, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Garnizon Komutanı Jan.Binbaşı Fahri Semiz, Emniyet Müdürü Gürsel Tabur ile kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, Kanuni Sultan Süleyman Orta Okulu öğrencileri ve Belen halkı katıldı.
Törende Belen Orman Şefi Mehmet Başaran; ormanların rehabilitasyonu programı çerçevesinde İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan 27, 28, 42, 83, 84, 97 ve 193 nolu bölmelerde bulunan bozuk ve verimsiz orman alanlarında 150 dekarlık alana 4 bin adet ceviz, bin 500 adet alıç ve bin 500 adet badem ile bin 500 adet defne fidanı olmak üzere toplam 8 bin 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildiğini anımsattı.
Başaran ayrıca 2012 yılında ise, 87 nolu bölmede bulunan 100 dekarlık bozuk orman alanına 4 bin adet badem fidanı, 27 nolu bölmede 50 dekarlık bozuk ve verimsiz orman alanına 2 bin adet ceviz fidanı dikildiğini ve alanda bulunan bin adet yabani alıç ağacına aşılama çalışması yapıldığını aktardı.
Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ise, bozuk ve verimsiz orman alanları meyve veren türler ile ağaçlandırılarak, halka gelir getirecek ve orman halk ilişkilerini güçlendirmekle birlikte ormandaki biyolojik çeşitliliği artırmayı hedeflediklerini açıkladı.
Konuşma sonrasında, fidan dikim tekniğini katılanlara anlatan Orman Şefi Başaran, ilk fidanı Kaymakam Aydın’ın dikmesi ile belirlenen sahada törene iştirak edenlerle birlikte ceviz, alıç ve defne çeşitlerindeki fidanların dikimini gerçekleştirdiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.