Vali Lekesiz: ‘Yaşlılarımız, Toplumun Hafızasıdır’

vali yasli16
18–24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası dolayısı ile, Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, huzurevi sakinleri önce duygusal anlar yaşadılar, daha sonra müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yaşlılarımızın, toplumun hafızası olduğunu ifade ederek, ‘Yaşlılarımız olmasa toplum; değerlerini, birikimlerini gelecek kuşaklara aktaramaz. Dolayısı ile yaşlılarımız başımızın tacıdır, hepsinin de saygı ile ellerinden öpüyoruz’ dedi.
Lekesiz, ‘Düne göre hayat daha hızlı akıyor ve daha fazla koşturuyor olabiliriz ama tüm bu meşguliyetimiz yaşlılarımızı ziyaret etmemize engel olmamalıdır. Yaşlılarımızın günlerini keyifle geçirmeleri için lütfen onlara yardımcı olalım, onların birikimlerinden faydalanalım, tecrübelerini çocuklarımıza ve bizlere aktarmalarına fırsat verelim, yaşama sevinçlerini diri tutmalarını sağlayalım.’ diye konuştu. Vali Lekesiz, ‘Bu zamana kadar kimisi, mühendis, kimisi memur, kimisi sanayici, kimisi öğretmen olarak bu ülkeye birbirinden değerli hizmetler veren yaşlılarımız bugün de bu güzel geceyi hazırlamışlar. Seve seve memnuniyetle katıldık. Hepsine bu güzel buluşma için teşekkür ederiz’ dedi.
Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ise, yaşlılığın, insanoğlunun çok değerli ve hassas bir dönemi olduğunu ifade ederek, ‘Her yaşlının ortak ve en büyük ihtiyacı sevgi ve saygıdır. Yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi ve saygı çocuklarımıza da örnek olacaktır’ diye konuştu. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Salih Güder de, yaşlılarımızın dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olduğunu ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sebahattin Büyüktelli de, yaşlılarımıza sahip çıkmanın toplumun görevi olduğunu söyledi.
Konuşması sırasında duygu yoğunluğu yaşadığı için sözlerini tamamlayamayan Huzurevi sakinlerinden Nizamettin Happaz’ı tekrar sahneye alan Vali Lekesiz, Nizamettin Amca ile birlikte bir süre sahnede kalarak ona eşlik etti. Nizamettin amca böylesine güzel bir gecede kendilerini yalnız bırakmayan konuklara teşekkür etti. Huzurevi personeli ve sakinleri tarafından hazırlanan ve yaşlılık dönemini anlatan tiyatro gösterisinde duygusal anlar yaşayan yaşlılarımız, yine huzurevi sakinleri tarafından sunulan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
Etkinlikte huzurevi sakinlerine çiçek takdim edildi. Etkinliğe, Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz’in eşi Hanımefendi Sayın Zehra Lekesiz, 2.Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat,  Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Başoğlu ve protokol eşleri, Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Yurdagül Ergüner, Yaşlılara Destek Derneği Başkanı Nazime Emir, Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ve personeli, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlarımız katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.