Suudi Arabistan Prensi’nden Vali Lekesiz’e Ziyaret

prens vali2
Suudi Arabistan Prensi Türki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, başında olduğu Nalabbee Al Nedaa İnsani Yardım Vakfı’nın üyelerinden oluşan heyetle Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Suudi Arabistan Prensi Türkî Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, Hatay’da bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Hatay’da geçici olarak misafir edilen Suriyelilere Vakıf olarak insani yardımda bulunan Suudi Prensi Al Saud, nerede olursa olsun, yardımı gerektiren bir durumda insanların yanında olduklarını ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne de Suriyeli misafirlerine karşı gösterdiği insani yaklaşımdan dolayı teşekkür etti.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuklarına ilimiz hakkında bilgi verdi.
Hatay’da yüzyıllardır farklı diller, dinler, inançlar ve etnik kökenlerin bir arada barış ve hoşgörü içinde yaşadığını ifade eden Lekesiz, 2 yıldır zor durumda kalan Suriyelileri insani gerekçelerle geçici olarak ilimizde ve ülkemizde misafir ettiklerini söyledi.
Özelde Hatay’ın barışı, sevgisi, hoşgörüsü ile genelde ise bu coğrafyanın inşa ettiği medeniyetin insana bakışı ile misafirlerimize yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Lekesiz, ‘Bildiğiniz gibi çadır kentlerde kalan misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşılıyor. Ayrıca barınma merkezlerinin haricinde mahallelerde kalan misafirlerimiz de var. Yine zor durumda olan o insanlara da Devletimizin yanı sıra ağırlıklı olarak belediyelerimiz, iş dünyamız, sivil toplum örgütlerimiz de ülke düzeyinde onlara destek oluyor. İnsanlar nerede mağdur oluyorsa, bunun insanlık sorunu olduğunu ve insanlığın sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Sizler de zor durumda olan Suriyelilere yardımcı oluyorsunuz. Bu anlamda sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum. Hepimizin yapacağı yardımlarla ve desteklerle bu zor günleri aşacaklarına inanıyorum ve umuyorum ki, memleketlerinde bir an önce barış ortamı tesis edilir de yurtlarına ve yuvalarına dönerler’ diye konuştu.
Vali Lekesiz ziyaretin anısına konuğuna Hatay İl Yıllığı Kitabı ile ilimize özgü ipek ve defneden yapılan bir tablo hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.