Türkiye’ye verdiğimiz desteği arttıracağız

antakya ab
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere şehrimizde bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a ziyarette bulundu.
Hatay’a ilk defa geldiğini belirten AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecini ciddiyetle ele alıyoruz. Ülkenizin, Ulusal insan hakları, 4. Yargı paketi, Öcalan ile görüşme gibi konularda cesur adımları oldu. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde sizinle ortak hedefe doğru yürüyoruz” dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, Avrupa Birliği’nin Suriye’nin yarattığı sıkıntıyı gidermek için çaba harcadığını ve para aktardığını dile getirerek, “Bu konuda Türkiye’ye verdiğimiz desteği arttıracağız. Dışişleri Bakanlığı ve diğer ilgili makamlar ile görüşmeler devam ediyor. Yardımların büyük bir kısmının kamplar dışında kalan mültecilere aktarılmasını istiyoruz. Mültecilere ve yerel halka destek amaçlı projeler üretiyoruz. Ayrıca Türk Hükümeti ile siyasi çözüm arayışı içindeyiz. Suriye’deki insani durum endişe verici bir boyutta. Suriye’deki çatışmanın dini bir çatışmaya dönmesini istemiyoruz. Suriye’de birlik ve toprak bütünlüğü korunmalıdır” dedi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Suriye’de yaşanan kardeş kavgasının durmasını istiyoruz. Hatay’da yaşayan renklerin tamamını, komşu ülke Suriye’de bulabilirsiniz. Her iki ülkede akrabalık bağı olan insanlar mevcut. Aynı Allah’a, aynı kitaba inanan kardeşlerin kavgası, savaşı biran önce son bulmalıdır. Türkiye olarak bizler, insani yardımlar çerçevesinde Suriye’den ülkemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlıyor ve her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi.
Hatay’da yaşam konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Başkan Savaş, “Suriye’de son iki yıldır yaşanan iç savaş, Hatay’da var olan birlik ve beraberliği etkilememiştir. 3 ayrı semavi dine mensup insanların yüz yıllardır kardeşçe yaşadığı kentimizde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri her zaman bir araya gelerek çeşitli yerlerde düzenledikleri toplantılar ile birlik, beraberlik ve dirliğimizle ilgili mesajlar vermektedirler. Bu nedenle halkımız rahat bir yaşam sürmektedir. Bu kapsamda Antakya ve Hatay’da Suriye’deki olaylarla bağlantılı olarak olumsuz bir tablo yoktur. Avrupa’daki dostlarımızdan Suriye’deki kardeşkanının durması için acilen destek ve çaba bekliyoruz” dedi. Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, konuk heyete içinde Antakya’nın sembolleri yer alan bir tablo, ipek kravat ve şal hediye etti. Hediye sonrasında Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve konuk heyet günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Önceki İçerik‘Nevruz doğanın doğum günüdür’
Sonraki İçerikRomanyalı eğitimciler İskenderun’u gezdi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.