Romanyalı eğitimciler İskenderun’u gezdi

romanya konuk4
Romanya Braşov Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vijoli Victor ve beraberindeki idareci ve öğretmenler, düzenlenen törenle hizmete giren yeni meydan düzenlemesi ve İskenderun Belediyesi Sosyal Tesis 4’ü ziyaret etti. Ziyaret, 4 Nolu Sosyal Tesis’in açılış töreninin hemen ardından gerçekleşti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hayat boyu öğrenme Comenius Bölgesel ortaklık projesi kapsamında kentimize gelen Romanya’nın Braşov Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vijoli Victor, idareci ve eğitimcileri Sosyal Tesis 4’te kabul etti.
İskenderun’un tanıtımını yaparak, Belediye’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapılan yeni parklarla, halkımızın hizmetine giren yeni meydan düzenlemesi ve 4 Nolu Sosyal Tesis’le şehrin akciğeri olan yeşil alanlarda artış sağlandığını belirtti.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, günün anısına Braşov Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vijoli Victor’a İskenderun’un fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Romanya’dan gelen konuklar ve ülkemizin projede görevli öğretmenlerine Sosyal Tesis 4’te çay ikram ederek, bir süre sohbet etti.
Proje ile ilgili bilgi veren Türkiye Koordinatörü Suçıkağı Paşa Karaca İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Hanefi Zobar, İskenderun’da şu an beş okulda aktif olarak uygulanmakta olan proje ile, öğrenciler arasında sosyal, kültürel yada ekonomik, farklı sebeplerle ortaya çıkan şiddeti azaltmak, Feuerstein Metodu, ve diğer modern metodlar ile öğrencilerin kişisel etkileşim becerilerine odaklanmanın amaçlanlandığını belirtti.
Türkiye Koordinatörlüğünü Suçıkağı Paşa Karaca İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Hanefi Zobar, Romanya Koordinatörlüğünü ilköğretim müfettişi Mihaela Zugravu’nun üstlendiği Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Braşov Okul Müfettişleri Başkanlığının beraber hazırladığı, “Öğrenciler arasında işbirliği ve uzlaşma ilkeleri’ isimli Hayat Boyu Öğrenme Comenius Bölgesel Ortaklık Projesinin yedinci toplantısının 18-22 Mart 2013 tarihleri arasında İskenderun’da yapılacağı kaydedildi.

Önceki İçerikTürkiye’ye verdiğimiz desteği arttıracağız
Sonraki İçerikBedensel Engelliler Basketbol Takımı güç çalışması yaptı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.