‘Nevruz doğanın doğum günüdür’

chp nevruz
CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, Nevruz kutlaması ile ilgili mesaj yayınladı. Uyar, “Ulusları meydana getiren en temel unsurlardan birisi kültür dediğimiz manevi değerlerdir. İşte bu değerlerden biridir Nevruz” dedi ve ekledi:
“Kültür, ulusal özelliklerden başlayarak evrenselliğe ulaşma, onunla bütünleşme, onu oluşturan öğelerden biri olma niteliğiyle insanlığın ortak oluşturduğu sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik gibi değerlerin üretilmesinde önemli bir etkendir.
Nevruz; baharın gelişi demektir. Baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı gelenek ve göreneklerimiz arasında, en sıcak ve canlı şekilde kutlanan bayramlar arasında yer almaktadır. Doğanın doğum günü, aynı zamanda insanın var oluş günüdür, dirilişidir. Barışa, sevgiye, birliğe, beraberliğe, insan hakkına inanan herkesin bayramıdır. Nevruz’un dostluğun, sevginin ve kardeşliğin harcı olmasını diler, bölge halkımızın Nevruz bayramını kutlar, Nevruz kültürünün bütün dünyada toplumların birbirine yaklaşmasının, hoşgörünün, sevginin ve barışın vesilesi olmasını temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Önceki İçerikVali Lekesiz’in AB’den konukları var
Sonraki İçerikTürkiye’ye verdiğimiz desteği arttıracağız
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.